ΕΛΛΑΔΑ

Αρσις: Η οργάνωση που αναζητεί σπίτια για τους πρόσφυγες -Βρήκε 3 των 50 τ.μ.

Στέγη σε μετανάστες και πρόσφυγες φιλοδοξεί να δώσει η “Άρσις” απευθύνοντας έκκληση σε ιδιοκτήτες αναξιοποίητων χώρων κατοικίας να παραχωρήσουν τα διαμερίσματά τους.

Ήδη, τρία διαμερίσματα, περίπου 50 τ.μ. το καθένα, έχουν διατεθεί για τον σκοπό αυτό και τις επόμενες μέρες αναμένεται να εγκατασταθούν οι πρώτοι άνθρωποι, με προτεραιότητα στις οικογένειες και γενικότερα, τις ευάλωτες ομάδες.

“Συναντήσαμε διάφορες δυσκολίες για τα συμβόλαια παραχώρησης χρήσης καθώς η εφορία φορολογεί τους ιδιοκτήτες με βάση το ελάχιστο μίσθωμα. Έτσι, καταλήξαμε στην δωρεά επικαρπίας όπου δεν επιβαρύνεται ο ιδιοκτήτης με εφορία και φυσικά, αναλαμβάνουμε όλα τα συμβολαιογραφικά έξοδα” εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος της “Άρσις” στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Γαβαλάς.

Τα 2 από τα διαμερίσματα που παραχωρήθηκαν για 3 χρόνια και το ένα για έναν χρόνο, εξοπλίστηκαν και σε λίγες μέρες θα μπουν και οι πρώτοι ένοικοι.

“Η ‘Άρσις’ αναλαμβάνει όλα τα λειτουργικά έξοδα των διαμερισμάτων και την σίτιση και κοινωνική υποστήριξη των ανθρώπων που θα επιλεγούν να μείνουν για όσο διάστημα επιθυμούν” διευκρίνισε ο κ. Γαβαλάς απευθύνοντας έκκληση σε ιδιοκτήτες, να διαθέσουν τα αναξιοποίητα διαμερίσματα και σπίτια τους στο δίκτυο προσφοράς στέγης και φιλοξενίας.

Σημειώνεται ότι η “Άρσις”, στο πλαίσιο της δράσης που έχει αναπτύξει στην περιοχή της Ειδομένης τα τελευταίο διάστημα, έχει ήδη υποδεχτεί και φιλοξενήσει πάνω από είκοσι ασυνόδευτους ανήλικους και τριάντα ενήλικους πρόσφυγες σε δομές φιλοξενίας και ξενοδοχεία.

Παράλληλα, από δωρεές πολιτών και με την υποστήριξη του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκη, έχει συγκεντρώσει μια σημαντική ποσότητα ρούχων και τροφίμων που διαθέτει καθημερινά στους πρόσφυγες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact