ΚΟΣΜΟΣ

Οι αρχές της Αφρίν καταγγέλλουν τη Μόσχα ως «συνεργό» της Άγκυρας

Οι τοπικές αρχές της επαρχίας Αφρίν κάλεσαν τη Ρωσία, όπως επίσης και τις άλλες μεγάλες δυνάμεις, να ενεργήσουν προκειμένου να τερματιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στην περιοχή αυτή στη βόρεια Συρία, κατηγορώντας τη Μόσχα για «συνέργεια» στον θάνατο δεκάδων αμάχων.

«Ζητάμε ιδίως από τη Ρωσία να σταματήσει να στηρίζει το τρομοκρατικό κράτος της Τουρκίας» τονίζουν σε μια ανακοίνωση οι τοπικές αρχές της Αφρίν.

Η Μόσχα «φέρει ευθύνη στις σφαγές που διαπράχθηκαν από το φασιστικό τουρκικό κράτος» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Η Ρωσία, που επιχειρεί στη Συρία από το 2015 στηρίζοντας την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, είχε αναπτύξει στρατεύματα στην Αφρίν, ωστόσο τα απέσυρε μόλις ξεκίνησαν οι τουρκικές επιχειρήσεις.

Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες YPG και τοπικοί αξιωματούχοι λένε πως αντιλαμβάνονται την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων ως μια σιωπηλή έγκριση των επιχειρήσεων της Άγκυρας.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν, η κουρδική ηγεσία καλεί επίσης τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ΟΗΕ και τον διεθνή συνασπισμό που πολεμά του τζιχαντιστές να «επέμβουν αμέσως».

Σύμφωνα με τη μο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 68 άμαχοι, μεταξύ αυτών 21 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στους βομβαρδισμούς που διεξήγαγε η Άγκυρα στο πλαίσιο των επιχειρήσεων.

Περισσότεροι από 100 μαχητές που πολεμούν στο πλευρό των Τούρκων και περίπου άλλοι τόσοι μαχητές των YPG σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις, αναφέρει η μκο.

Σήμερα, στην Αφρίν χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά των τουρκικών επιχειρήσεων, κρατώντας σημαίες των YPG, κλαδιά από ελαιόδεντρα αλλά και φωτογραφίες του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του ηγέτη του PKK.

«Θεωρούμε όλο τον κόσμο υπεύθυνο καθώς εμείς πολεμήσαμε την τρομοκρατία (της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) για λογαριασμό όλων, όμως σήμερα η υφήλιος συμφωνεί με τη δολοφονία Σύρων» είπε ο 45χρονος διαδηλωτής Αλί Μαχμούντ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact