ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ασταμάτητη… η Εθνική

Για την πρώτη θέση η Εθνική και…συνεχίζουμε!

Ασταμάτητη η Εθνική μας ομάδα επικράτησε και της Σλοβενίας με 83-72 και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση του τρίτου ομίλου στο Eurobasket 2015.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε την τέταρτη νίκη σε ισάριθμα ματς και αύριο αντιμετωπίζει την Ολλανδία στο τελευταίο της παιχνίδι στον όμιλο.

Η «επίσημη αγαπημένη» πηγαίνει ως πρώτη του ομίλου της στη Λιλ, όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση του Eurobasket αναμένοντας τον αντίπαλό της, στη φάση των «16» που θα είναι η ομάδα που θα τερματίσει στην 4η θέση του τετάρτου ομίλου.

Επιθετικός πλουραλισμός για την Εθνική μας ομάδα, απέναντι στη Σλοβενία αφού έξι παίκτες πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Πρόκειται για τους Σπανούλη (19), Πρίντεζη (16), Καλάθη (12), Μπουρούση (11), Ζήση (10), Κουφό (10).

Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη είχαν ένα εξαιρετικό πρώτοι ημίχρονο με ηγέτη τον Σπανούλη που έβαλε 13 πόντους. Μεγάλη η βοήθεια και από τους Καλάθη, Ζήση, Πρίντεζη.

Στο πρώτο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 23-17 με τον Σπανούλη σε ρόλο δημιουργού, Πρίντεζη και Καλάθη να σκοράρουν. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Σπανούλης τα έβαζε όλα μέσα και έφτασε τη διαφορά στο 46-29 για να κλείσει το ημίχρονο με σκορ 46-31.

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξαν σημάδια χαλάρωσης για την Εθνική που έχασε τον ρυθμό της. Την ίδια στιγμή ο Μπλάζιτς (ολοκλήρωσε το ματς με 27 πόντους) «βομβάρδιζε το ελληνικό καλάθι χωρίς σταματημό.

Μάλιστα η Σλοβενία μείωσε σε 54-49 αλλά οι λύσεις ήρθαν από τους Πρίντεζη, Καλάθη, Ζήση για να γίνει το 62-53 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Μπλάζιτς συνέχιζε να κρατάει τη Σλοβενία στο κόλπο που μείωσε και σε 62-60 στο 4ο δεκάλεπτο. Δύο ασίστ και δύο προσωπικά καλάθια του Σπανούλη έδωσαν ανάσες (71-61) και παρότι η Σλοβενία πλησίασε ξανά στους τέσσερις, Καλάθης και Ζήσης βοήθησαν να γίνει το 80-67. Στα τρία τελευταία λεπτά η Εθνική κρατούσε το σκορ και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με 83-72.

Τα Highlights του αγώνα

Δεκάλεπτα: 23-17, 46-31, 62-53, 83-72.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 11 (8ρ, 2ασ), Ζήσης 10 (1), Σπανούλης 19 (3), Καλάθης 12 (3ρ, 3ασ), Περπέρογλου 2, Σλούκας (3ασ.), Καϊμακόγλου, Κουφός 10, Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 3.

Σλοβενία (Ζντοβτς): Γιοκσίμοβιτς 2, Ρούπνικ, Πρέπελιτς 1, Μπλάζιτς 27 (4), Νίκολιτς, Ντράγκιτς 22 (2), Ζούπαν 5, Μπάλαζιτς 2, Ζάγκορατς, Όμιτς 4, Κλόμπουτσαρ 2, Σλόκαρ 7 (1).

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Χιμένεθ-Τρουχίγιο (Ισπανία), Τσίτσι (Αλβανία).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact