ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άστραψε και βρόντηξε ο Μεϊμαράκης για τον Τσίπρα

Άστραψε και βρόντηξε ο Μεϊμαράκης για τον Τσίπρα

Το σήμα της εκκίνησης της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στην πανηγυρική συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Με πρώτο σύνθημα τη λέξη “Ξεκινάμε!” ρίχνεται η ΝΔ στην εκλογική μάχη, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης προανήγγειλε νέα πορεία προς τον λαό, με στόχο η ΝΔ να είναι την 21η Σεπτεμβρίου πρώτο κόμμα.

Αναλυτικά, τα σημεία της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ για την στάση της ΝΔ, την διακυβέρνηση της χώρας από ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, την κυβερνητική προοπτική της ΝΔ και το πρόγραμμα του κόμματος:

-Να γυρίσουμε σελίδα στην ιστορία της χώρας. Οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, και ας θεωρούν πως μεγαλώσαμε και ας θεωρούν πως εκφράζουν το νεότερο (για τον ΣΥΡΙΖΑ). – Η ΚΟ είναι η αιχμή του δόρατος, είναι εκείνοι οι άνθρωποι που είναι πάντα κοντά στους πολίτες. – Κάθε βουλευτής συμμετέχει στις ομάδες εργασίας για την κατάρτιση του προγράμματος που θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα είπα πως όλοι οι βουλευτές θα είναι ξανά στην πρώτη γραμμή, στη μάχη, επειδή τους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες. Θεωρώ αντιδημοκρατικό μια ολιγομελής επιτροπή να παρεμβαίνει στη βούληση ενός εκλεκτορικού σώματος ενός νομού.

– Ο πρωθυπουργός προκηρύσσει τις εκλογές, αλλά μόνο εμείς δεν αιφνιδιαστήκαμε. Αιφνιδίασε τους συντρόφους του, τον συγκυβερνήτη του που τον βρήκε μεσοπέλαγα, αλλά όχι εμάς. – Την ώρα που του δίναμε τη στήριξή μας στα μεγάλα, εκείνος ασχολείτο με τα πολύ μικρά και χθες μας είπε πως από τις 12 Ιουλίου είχε στο μυαλό του τις εκλογές.

– Μικρός και λίγος εκείνος που έσκαβε τον λάκκο μας, την ώρα που εμείς του δίναμε τη στήριξή μας. – Εμείς έχουμε την καμπάνια μας έτοιμη και βασίζεται στην αλήθεια. Θα αναρτηθεί φιλμάκι στο διαδίκτυο ότι “Ξεκινάμε”, το σύνθημα μας γι’ αυτή την εβδομάδα (θα αλλάζει κάθε εβδομάδα).

– Την Τρίτη μεγάλη, ανοιχτή συγκέντρωση στη Ρηγίλλης. – Ξεκινάμε σήμερα μια νέα πορεία προς τον λαό – Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους ανεύθυνους να παίζουν τη μοίρα μας στα ζάρια. Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα, ειλικρίνεια, συναινέσεις, έντιμες συμφωνίες, συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων

– Ο Τσίπρας άρχισε να περιφρονεί και το Σύνταγμα και να δείχνει πως βρίσκεται σε πανικό. Δεν τον ακολουθούμε, τον αφήνουμε μόνο του στον ολισθηρό δρόμο που διάλεξε – Ζητώ δύο ντιμπέιτ: ένα με όλους τους αρχηγούς κομμάτων και ένα μόνο με τον Αλέξη Τσίπρα ως πρώην πρωθυπουργό. Δεκτοί όλοι οι όροι στη διακομματική, όποτε θέλει, με όποιον θέλει, με όποιους όρους θέλει, με όποιες προϋποθέσεις

– Σε 7 μήνες απέδειξε πως κανένας δεν μπορεί να τον πιστεύει – Επικοινωνιακά του βάζω άριστα, γιατί για πρώτη φορά δεν κρίνουμε αποτελέσματα μιας διαπραγμάτευσης, αλλά κατάφερε να πείσει τους πολίτες πως η διαπραγμάτευση ήταν καλή, επειδή κράτησε πολύ. Μας κόστισε πάνω από 90 δις.

– Δεν είμαι δήθεν, όπως είναι αυτός, δεν λέω ψέματα, όπως είπε αυτός, θα λέω την αλήθεια (για τον τρόπο έκφρασης του).

– Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκοψε τα πόδια της χώρας, την ώρα που πήγαινε να περπατήσει – Στους 7 μήνες της διακυβέρνησης το τραπεζικό σύστημα γονάτισε, αποσύρθηκαν 50 δις καταθέσεις, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα κοστίσει 25 δις ευρώ τον ελληνικό λαό.

– Νέα έξαρση της ανεργίας – Μετά την ανάκαμψη του 2014, η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση. Από την πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,5%, πέσαμε σε ύφεση μεγαλύτερη του 2% – Η οικονομία που είχε πετύχει σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα, βυθίστηκε σε νέα ελλείμματα, κάτι που σημαίνει νέα λιτότητα – Η κυβέρνηση σκούπισε τα ταμειακά διαθέσιμα και επέβαλε αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό.

– Ενώ από τα τέλη του 2014 είχε αρχίσει να ζωντανεύει η αγορά, σήμερα έχει παγώσει πλήρως. Εκατοντάδες επιχειρήσεις προσπαθούν να μεταφέρουν την έδρα τους – Όταν μας έλεγε πως θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές, τα πίστευε; Αν δεν τα πίστευε, εξαπατούσε τον κόσμο. Ήταν ζήτημα ασχετοσύνης ή απόπειρα εξαπάτησης; Γιατί και στα δύο έχει ευθύνες. Δείχνει λίγο αφελής και αναρωτιέμαι η αφέλεια σε τόσο κρίσιμες περιπτώσεις για πρωθυπουργό είναι προτέρημα;

– Μέσα σε αυτούς τους 7 μήνες έγραψε παγκόσμιο ρεκόρ. Κανείς άλλος πρωθυπουργός δεν κατάφερε τόσο μεγάλο κακό σε τόσο λίγο χρόνο. Αν υπήρχε στο ρεκόρ γκίνες τέτοιο βραβείο, θα το είχε σαρώσει ο κύριος Τσίπρας. – Σκέφτηκε πως η Ελλάδα είναι Κουμουνδούρου. Επιχειρεί να λύσει τα εσωτερικά του προβλήματα, πηγαίνοντας τη χώρα πίσω. Η πολιτική το επόμενο διάστημα θα υπαγορεύεται σε μεγάλο βαθμό από αυτά που δεσμεύτηκε η κυβέρνηση Τσιπρα-Καμμένου. Κρίσιμο να βγούμε από το πλαίσιο των μνημονίων όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ψηφίζοντας αυτά που θεωρούμε σωστά (μεταρρυθμίσεις), αλλά και χρέος μας να βρούμε από την εθνική πολιτική να αντικαταστήσουμε τα όποια υφεσιακά μέτρα έχουν πάρει, με αναπτυξιακά.

– Απαιτείται πολιτική σταθερότητα, πρέπει να βρούμε τις συνθέσεις και τις συνεργασίες, να πούμε ΟΧΙ στις πολιτικές δεσμεύσεις. Τι απαιτείται; Να είναι η ΝΔ πρώτο κόμμα, να έχει η ΝΔ θεσμικό ρόλο. – Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να κλείνει επιχειρήσεις, η ΝΔ ξέρει να ανοίγει επιχειρήσεις. Όλες οι μεγάλες επενδύσεις έχουν τη σφραγίδα της ΝΔ.

– Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, αμέσως μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομία – Είναι νέο ο κρατισμός και η ύφεση; Είναι νέο τα capital controls; Η απειρία που επέδειξαν είναι κάτι το νέο; Τα ψέματα που μας είπαν προεκλογικά και μετεκλογικά είναι το νέο; – Στη ΔΕΘ έκαναν πραγματικό ριφιφί στην ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Γνώριζαν ότι έλεγαν ψέματα.

– Εμείς δεν πρόκειται να μοιράσουμε κάλπικες υποσχέσεις, δεν κυβερνιέται ένας τόπος με ψέματα. – Η ΝΔ ήταν είναι και θα παραμείνει η μεγάλη εθνική παράταξη, η παράταξη των εθνικών επιλογών και των δικαιωμένων εθνικών επιλογών. Το ευρωπαϊκό χαρτί δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.

– Η ΝΔ εκφράζει τη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά με τον μεσαίο δρόμο που αποκλείει τα άκρα αλλά συναντιέται με όλες τις δημοκρατικές φωνές. Δεν χωρούν αποκλεισμοί, δεν χωρούν πικρίες, δεν χωρούν στεναχώριες. Δεν μπορεί να είναι ψήφος διαμαρτυρίας η ψήφος στις εκλογές. Με σιγουριά, με ηρεμία, με τον αέρα του κόμματος που δίνει τη σιγουριά της παραμονής στην Ευρώπη. Από τη νίκη της ΝΔ θα κερδίσουν όλοι οι Έλληνες, θα κερδίσει η Ελλάδα. Καλή δύναμη!

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact