ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομικοί τραβούν με βία το παιδί από την αγκαλιά της μητέρας που σέρνεται στο έδαφος

Η 23χρονη μητέρα ακούγεται να φωνάζει «σας ικετεύω, σας παρακαλώ»

Οργή έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media το οποίο δείχνει αστυνομικούς να σέρνουν μια γυναίκα στο πάτωμα, προσπαθώντας να της πάρουν το παιδί από την αγκαλιά της. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής 7/12 σε κέντρο επισιτιστικής βοήθειας στο Μπρούκλιν και οι έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν τη διενέργεια έρευνας για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Η γυναίκα ονομάζεται Jazmine Headley, είναι 23 χρόνων και όπως δείχνει το βίντεο κάθεται στο πάτωμα του κέντρου SNAP στο Boerum Hill με τους αστυνομικούς να τη σέρνουν και να προσπαθούν να της πάρουν το παιδί από τα χέρια της.

«Ω Θεέ μου, δείτε τι μας κάνουν, δείτε τι της κάνουν», ακούγεται να φωνάζει κάποια γυναίκα. «Υπάρχει ένα παιδί στα χέρια της!» φωνάζει κάποιος άλλος.
Κάποια στιγμή η 23χρονη μητέρα ακούγεται να φωνάζει «σας ικετεύω, σας παρακαλώ», καθώς κείτεται στο πάτωμα.

Κάποιος από τους αστυνομικούς κρατά τέιζερ στο χέρι και το δείχνει στο κοινό που διαμαρτύρεται.

Σύμφωνα με τη Monae Sinclair, η οποία δημοσίευσε το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η μητέρα καθόταν στο πάτωμα γιατί δεν υπήρχε κάποιο άδειο κάθισμα. Γι’ αυτό το λόγο την πλησίασε η φύλακας του κέντρου και της έκανε παρατήρηση ζητώντας της να φύγει.

«Η μητέρα έκανε τη φύλακα να αισθανθεί χαζή γι’ αυτό λοιπόν και κάλεσε την αστυνομία και ιδού το αποτέλεσμα», έγραψε η Monae Sinclair προσθέτοντας: «Είχε όλη την ώρα το παιδί στα χέρια της. Είμαι τόσο αηδιασμένη με το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Corey Johnson ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας με βάση το βίντεο τονίζοντας πως αυτό που συνέβη ήταν «απαράδεκτο, σοκαριστικό και θλιβερό».

«Είναι πολύ σκληρό βίντεο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να καταλάβω τι ακριβώς συνέβη και πως αυτοί οι αξιωματικοί ή το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης το δικαιολογούν».

Από την πλευρά της η αστυνομία της Νέας Υόρκης, ανέφερε πως έλαβε μια κλήση το μεσημέρι της Παρασκευής από το κέντρο για ένα άτομο που παρουσίαζε «ανάρμοστη συμπεριφορά και μπλόκαρε το διάδρομο». Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο διέταξαν την Headley να αποχωρήσει, αλλά εκείνη αρνήθηκε, σύμφωνα με όσα αναφέρει το αστυνομικό τμήμα.

Η γυναίκα κατηγορείται για αντίσταση κατά της αρχής, παρεμπόδιση κυβερνητικής διοίκησης, παραβίαση ποινικού δικαίου και πως ενήργησε με τρόπο επιβλαβή για το παιδί της.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact