ΕΛΛΑΔΑ

«ΑΤΛΑΣ Ι»: Αυτό είναι το νέο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Νέο πλοίο, γενικής υποστήριξης, απέκτησε το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας, χάρη σε δωρεά του ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη». Τα χαρακτηριστικά του «ΑΤΛΑΣ Ι».

«ΑΤΛΑΣ Ι» ονομάζεται το νέο πλοίο του ελληνικού στόλου του Πολεμικού Ναυτικού.

Πρόκειται για ένα πλοίο γενικής υποστήριξης, μήκους 70,4 μέτρων και πλάτους 16 μέτρων. Έχει βύθισμα 8 μέτρων και εκτόπισμα 3.010 τόνων.

Το νέο «καμάρι» του Πολεμικού Ναυτικού ναυπηγήθηκε το 1999 για την εκτέλεση αποστολών ρυμουλκού, υποστήριξης και διάσωσης επιχειρήσεων πλατφόρμων άντλησης πετρελαίου στην ανοιχτή θάλασσα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, διαθέτει κατάστρωμα πολλαπλών χρήσεων, έκτασης 580 τετραγωνικών μέτρων, αλλά και γερανό μήκους 15 μέτρων με δυνατότητα ανύψωσης 3,5 τόνων.

Είναι εξοπλισμένο με δύο κύριες μηχανές, αλλά και δύο βοηθητικούς κινητήρες και έναν κινητήρα έκτακτης ανάγκης. Ως μέγιστη ταχύτητα ορίζονται οι 14 κόμβοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «ΑΤΛΑΣ Ι» αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη» προς την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην τελετή ονοματοδοσίας του νέου πλοίου, η οποία έλαβε χώρα στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Παγώνει» η αντίδραση της «μαυροφορεμένης» στο κρατητήριο

Οι πρώτες πληροφορίες είναι σοκαριστικές. Αποφεύγει ακόμα και…

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι θα πέσει παγκόσμια πείνα

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο…

Κρυφή συμφωνία Τραμπ-Ερντογάν;

Ο Τραμπ μάλλον είναι έτοιμος να υποστηρίξει ξανά…

Σε αρκετά δύσκολη θέση ο Έντι Ράμα μετά τη συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας

Σε αρκετά δύσκολη θέση πρέπει να έχει περιέλθει…

Σας έλειψα;

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες,…
contact