ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Attica Bank: Εκτακτη γενική συνέλευση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνει η Γενική Συνέλευση της Attica Bank, για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 434 εκατομμύρια ευρώ και reverse split.

Οι μέτοχοι καλούνται να εγκρίνουν την αύξηση, η οποία θα καλυφθεί εν μέρει από τους ίδιους και εν μέρει από τον στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα έχει επιλεχθεί από την Attica ως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Το ΔΣ της Attica Bank προτείνει στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων, κοινών, ονομαστικών μετοχών, αφενός υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, κατόχων κοινών μετοχών, αφετέρου με ιδιωτική τοποθέτηση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων στην Ελλάδα ή/και το εξωτερικό, η οποία δεν αποτελεί δημόσια προσφορά, με περιορισμό του δικαιώματος προτιμήσεως των υφιστάμενων μετόχων, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι 434 εκατομμύρια ευρώ.

Η εν λόγω αύξηση προτείνεται να λάβει χώρα μετά την αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της Τράπεζας με ταυτόχρονη συνένωση και μείωση του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών (reverse split) και την επακολουθούμενη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετοχών.

Όσον αφορά στην τιμή διάθεσης, σημειώνεται ότι θα καθοριστεί από την αρμόδια έκτακτη Γ.Σ. που θα εγκρίνει την αύξηση, ενώ δεν θα υπολείπεται των 0,30 ευρώ. 

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  • Αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της Τράπεζας με ταυτόχρονη συνένωση και μείωση του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών (reverse split). Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας. Τροποποίηση του άρθρου 5 (περί μετοχικού κεφαλαίου) του Καταστατικού της Τράπεζας.
  • Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετοχών με σκοπό το συμψηφισμό σωρευτικών ζημιών σύμφωνα με το άρθρο 4 του κ.ν. 2190/1920. Τροποποίηση του άρθρου 5 (περί μετοχικού κεφαλαίου) του Καταστατικού της Τράπεζας.
  • Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Καταστατικού της, με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων, κοινών, ονομαστικών μετοχών, αφενός υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, κατόχων κοινών μετοχών, αφετέρου με ιδιωτική τοποθέτηση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων στην Ελλάδα ή/και το εξωτερικό (στρατηγικό/-ούς επενδυτή/-ές) η οποία δεν αποτελεί δημόσια προσφορά, με περιορισμό (σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 10 κ.ν. 2190/1920) του δικαιώματος προτιμήσεως των υφιστάμενων μετόχων. Καθορισμός της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών, της προθεσμίας κάλυψης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
  • Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο για αύξηση του μετοχικού  κεφαλαίου της Τράπεζας ή/και προς έκδοση ομολογιακού δανείου.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας για το σύνολο ή ορισμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, οι κ.κ. μέτοχοι κάτοχοι κοινών  μετοχών καλούνται σε:

Α’ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 13/10/2014, ημέρα  Δευτέρα και ώρα 12:00, στην Αθήνα, στην αίθουσα Βικέλα του  ισογείου του επί της οδού Ακαδημίας 54 κτηρίου της Τράπεζας.

• Β’ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 24/10/2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00, στην Αθήνα, στην αίθουσα Βικέλα του επί της οδού Ακαδημίας 54 κτηρίου της Τράπεζας.
Πιθανή η ΑΜΚ σε δυο φάσεις

Όπως αναφέρει στην έκθεση του Δ.Σ. της τράπεζας, «εάν ενδεχομένως από τη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού/-ών επενδυτή/-ών προκύψει ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας μέσω δύο διαδοχικών αυξήσεων κεφαλαίου, χωρίς άλλη καθυστέρηση πέραν της τήρησης των αναγκαίων διατυπώσεων της νομοθεσίας, τότε η παρούσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που υλοποιείται με περιορισμό δικαιώματος προτίμησης μπορεί να περιοριστεί καθ’ ύψος (σε σχέση με το ως άνω καταρχήν προτεινόμενο €434 εκατ.) με την απόφαση της αρμόδιας Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, ώστε και το υπολοιπόμενο ποσό κεφαλαιακών απαιτήσεων να καλυφθεί με συμμετοχή και των ίδιων ενδιαφερόμενων, στρατηγικού/-ών επενδυτή/-ών (και λοιπών ενδιαφερόμενων επενδυτών), στην αμέσως επόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την οποία θα ληφθούν άμεσα οι αναγκαίες εταιρικές αποφάσεις και τηρηθούν όλες οι νόμιμες διατυπώσεις, αξιοποιώντας και το περιεχόμενο της απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης επί του 4ου θέματος της ημερήσιας διάταξης».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact