ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Κάηκαν τρεις εκκλησίες που συνδέονται με παιδόφιλους

Ύποπτες πυρκαγιές σε τρεις εκκλησίες που συνδέονται με ιερείς που κατηγορήθηκαν για παιδεραστία, λίγες μόλις ημέρες πριν από την περίοδο του Πάσχα, διερευνά η αστυνομία της Μελβούρνης.

Η αστυνομία πιστεύει ότι οι πυρκαγιές είναι ύποπτες, αλλά δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής καμία σχέση μεταξύ τους, σύμφωνα με το agioritikovima.gr.

Η τελευταία εκκλησία που καταστράφηκε ήταν η Καθολική Εκκλησία της Αγίας Μαρίας, μία από τις πολλές ενορίες στις οποίες ο Kevin O’Donnell, ένας διαβόητος παιδόφιλος, κυνηγούσε τα παιδιά κατά τη διάρκεια μιας καριέρας 50 ετών, στη Μελβούρνη. Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 2:30 π.μ., τοπική ώρα την Τρίτη.

Ο O’Donnell, ηλικίας τότε 78 ετών, ομολόγησε την ενοχή του το 1995 για αδιάντροπη επίθεση σε δέκα αγόρια και δύο κορίτσια, ηλικίας μεταξύ 8 και 15. Πέρασε 15 μήνες στη φυλακή και απελευθερώθηκε το 1996, πριν πεθάνει το επόμενο έτος.

Δύο άλλες εκκλησίες είχαν καταστραφεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και οι δύο συνδέονται με τον Ronald Pickering, που κυνηγούσε νεαρά αγόρια την περίοδο 1978-1993 πριν από τη φυγή του στη Βρετανία. Ο Pickering ποτέ δεν διώχθηκε, αλλά πέθανε περίπου πριν από τρία χρόνια. Πέντε από τα θύματά του αυτοκτόνησαν.

Ο Peter Elliott, περιφερειακός καθολικός επίσκοπος στην πολιτεία της Βικτόρια, είπε ότι δεν πιστεύει πως οι πυρκαγιές ξεκίνησαν από ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά από κάποιον με ένα “πολύ διαταραγμένο μυαλό”.

Οι πυρκαγιές στις εκκλησίες St. Mary στο Dandenong, St. James Church στο Brighton και St. Mary στο ανατολικό St. Kilda, συνέβησαν λίγες ημέρες πριν το Πάσχα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact