ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις η ακροδεξιά


Το Κόμμα των Ελευθέρων βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση – Προηγείται το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων στην Αυστρία σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδας της χώρα, «Κρόνεν Τσάιτουνγκ».

Παρά το γεγονός ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων εβδομάδων το ακροδεξιό κόμμα ήταν στην πρώτη θέση, σε αυτή την μέτρηση πρώτο έρχεται το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν – το οποίο ήταν και ο νικητής των τελευταίων αυστριακών βουλευτικών εκλογών του περασμένου Σεπτεμβρίου – με ποσοστό 25% έως 27%.

Το Κόμμα των Ελευθέρων συγκεντρώνει ποσοστό 23%  – 25%, τρίτο έρχεται το συγκυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα με ποσοστό 21% – 23%, ενώ ακολουθούν τα άλλα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Πράσινοι με 13% – 15% και το ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) με 7% – 9%.

Σε άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «΄Εστεραιχ», ποσοστό 77% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο με το έργο της αυστριακής κυβέρνησης του «μεγάλου συνασπισμού» Σοσιαλδημοκρατών και Λαϊκού Κόμματος, το 46% εμφανίζεται λιγότερο ικανοποιημένο και το 31% ουδόλως ικανοποιημένο.  

Στην ίδια δημοσκόπηση και στο ερώτημα της υποθετικής απευθείας εκλογής του Αυστριακού καγκελάριου ένα ποσοστό 65% επιλέγει το νυν καγκελάριο και αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν και ένα 35% το νυν αντικαγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Σε περίπτωση επιλογής μεταξύ του κ. Φάιμαν και του αρχηγού των Ελευθέρων, Χάιντς- Κρίστιαν Στράχε, ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών συγκεντρώνει υπερδιπλάσιο ποσοστό, 69% έναντι 31%.

Ενδεικτική των έως τώρα δημοσκοπήσεων που έφερε την αυστριακή ακροδεξιά  να έχει προβάδισμα, ήταν εκείνη που δημοσιεύτηκε την περασμένη Δευτέρα στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Προφίλ» και εμφάνιζε το Κόμμα των Ελευθέρων να προηγείται με ένα πρωτοφανές ποσοστό 29%, κατά τέσσερις μονάδες από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα με 25% και κατά δέκα μονάδες από το συντηρητικό Λαϊκό με 19%, ενώ ακολουθούσαν οι Πράσινοι με 13%, ΝΕΟΣ -Νέα Αυστρία με 10% και η Ομάδα Στρόναχ με 2%.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact