ΚΟΣΜΟΣ

Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Το δημοψήφισμα είναι υπόθεση της ελληνικής κυβέρνησης

«Πρόοδο μετά δυσκολίας» στις διαπραγματεύσεις της Ευρωζώνης με την Ελλάδα «βλέπει» ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Σε σημερινές δηλώσεις του σε Αυστριακούς δημοσιογράφους, πριν από την έναρξη της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δήλωσε ότι θεωρεί ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup υπήρξε «κάποια πρόοδος», ωστόσο δεν έγιναν οι εναλλακτικές προτάσεις που είχε ανακοινώσει η Ελλάδα στις 20 Φεβρουαρίου.

Σε σχέση με τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών ανέφερε στις δηλώσεις του ότι αυτό είναι αποκλειστικά υπόθεση της ελληνικής κυβέρνησης και πως το θέμα δεν συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup. Ο ίδιος είναι πάντως της άποψης ότι, σε κάθε περίπτωση, είναι επαρκής ο χρόνος για τη διενέργειά του πριν από την λήξη του δευτέρου προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα, τέλος Ιουνίου.

Εάν μια τέτοια απόφαση λαμβανόταν μέσα στις επόμενες ημέρες, ο ίδιος θεωρεί ότι μπορεί να προετοιμαστεί ένα δημοψήφισμα σε τέσσερις εβδομάδες, ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, «τίθεται το ερώτημα τι θέλει να πετύχει κανείς (η ελληνική κυβέρνηση) με ένα δημοψήφισμα, να πετύχει μια στήριξη για αλλαγή των προεκλογικών της υποσχέσεων, ή ενδεχόμενα μια απόφαση για έξοδο από το ευρώ. Το ερωτηματολόγιο πρέπει να το αποφασίσει μόνη της η ελληνική κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Οικονομικών, δεν συζητείται αυτή τη στιγμή μια Σύνοδος Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, καθώς τώρα γίνονται διαπραγματεύσεις και όλοι αναμένουν κάποια πρόοδο και μετά θα πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι μετά τη Σύνοδο του Eurogroup στη Ρίγα πριν από δύο εβδομάδες έχει υπάρξει κινητικότητα, έχουν κατατεθεί στοιχεία και υπήρξε «το σαφές μήνυμα ότι θέλουμε μια λύση, αλλά θα πρέπει γι αυτό να κινηθούμε». Απευθυνόμενος δε προς τους Ελληνες είπε: «Για να βοηθήσει κανείς κάποιον, πρέπει και εκείνος να θέλει να βοηθηθεί».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact