ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το τρένο του αύριο

Μια νέα εποχή στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες

Το μέλλον των μαζικών συγκοινωνιών εγκαινιάστηκε πρόσφατα στη Γερμανία, καθώς σε σταθμό της χώρας κατέφτασε το πρώτο τρένο της επόμενης μέρας.

Το υπερσύγχρονο τρένο υδρογόνου απελευθερώνει μηδενικούς ρύπους στην ατμόσφαιρα και θα αντικαταστήσει προοδευτικά τα παλιότερα πετρελαιοκίνητα, αποφορτίζοντας το ανθρώπινο αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Τα δυο έντονα μπλε Coradia iLint κατασκευάστηκαν από τον γαλλικό γίγαντα Alstrom και οργώνουν μια διαδρομή μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων, λειτουργώντας ήδη μεταξύ πόλεων της ανατολικής Γερμανίας. Το έργο είναι μια συνεργασία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ιδιωτών κατασκευαστών και αντιπροσωπεύει το πρώτο βήμα στη μεταμόρφωση της φύσης της δημόσιας συγκοινωνίας.

Τα τρένα ανεφοδιάζονται σε ειδικό σταθμό υδρογόνου και μια μικρή δεξαμενή, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου, είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει τα δύο τρένα για μια ολόκληρη μέρα λειτουργίας. Το ταχύτατο τρένο υδρογόνου μετατρέπει ένα μείγμα υδρογόνου και οξυγόνου σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία αποθηκεύεται σε μπαταρίες πάνω στο τρένο. Οι μόνες εκπομπές του είναι νερό και ατμός…

«Το Coradia iLint εγκαινιάζει μια νέα εποχή στις χωρίς ρύπους σιδηροδρομικές συγκοινωνίες», είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alstrom, Henri Poupart-Lafarge, «είναι μια καινοτομία που ήρθε ως αποτέλεσμα γαλλο-γερμανικής συνεργασίας και αποτελεί παράδειγμα της πετυχημένες διασυνοριακής συνεργασίας».

Βρετανία, Ολλανδία, Δανία, Νορβηγία, Ιταλία, Καναδάς και Γαλλία φυσικά θα είναι οι επόμενες χώρες που θα υιοθετήσουν τη λύση του νέου τρένου…


Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact