ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτός είναι ο νέος δήμαρχος Καισαριανής (Φωτογραφίες)

Ο δήμος Καισαριανής βάφτηκε «Κόκκινος», καθώς οι επαναληπτικές δημοτικές ανέδειξαν νικητή τον 57χρονος υποψήφιος του ΚΚΕ, Ηλία Σταμέλο.

Ο νέος δήμαρχος Καισαριανής αναδείχθηκε νικητής με μόλις 205 ψήφους διαφορά από τον συνυποψήφιό του (και μέχρι χθες δήμαρχο της πόλης) από τον ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κοντόσταυλο.

Το εκλογικό θρίλερ ξεκίνησε τον Μάιο και το επισφράγισμά της μπήκε χθες, σε μια ψηφοφορία όπου το ποσοστό αποχής έφθασε το 67%.

Ποιος είναι ο Ηλίας Σταμέλος

Ο κ. Σταμέλος, συνταξιούχος της ΔΕΗ και μέλος του Εργατικού Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ συγκέντρωσε συνολικά 3933 ψήφους, έναντι 3728 ψήφων που έλαβε ο κ. Κοντόσταυλος. Το εντυπωσιακότερο στοιχείο της ψηφοφορίας αυτής, ωστόσο, είναι το τεράστιο ποσοστό αποχής που έφθασε το 67%, αφού από τους εγγεγραμμένους 23.833  ψηφοφόρους της Καισαριανής, ψήφισαν μόλις 7.930.

Το χρονικό του εκλογικού θρίλερ στην Καισαριανή
Το εκλογικό θρίλερ στην Καισαριανή έχει την αρχή του στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Κοντόσταβλος με ποσοστό 26,26% ήλθε πρώτος και πέρασε αυτομάτως στον δεύτερο γύρο, ωστόσο τη δεύτερη θέση διεκδικούσαν ψήφο, ψήφο ο πρώην δήμαρχος της ποης Αντώνης Καμπάκας που είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Σταμέλος. Οι δυο τους συγκέντρωσαν ακριβώς το ίδιο ποσοστό, 22,36%, ωστόσο το νήμα έκοψε ο κ. Καμπάκας με μόλις μια ψήφο διαφορά από τον κ. Σταμέλο (2.767 έναντι 2.766).

Στην αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής ο κ. Κοντόσταυλος του ΣΥΡΙΖΑ υπερίσχυσε με σαφή διαφορά συγκεντρώνοντας 61,55%, έναντι 38,45% του κ. Καμπάκα και αναδείχθηκε δήμαρχος Καισαριανής, πανηγυρικά, αλλά μόλις μέχρι… χθες γιατί ο κ. Σταμέλος προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κατά του αποτελέσματος του πρώτου γύρου.

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ΄ αριθμ. 15/2014 απόφασή του έκανε δέκτη την αίτηση του κ. Σταμέλου, καθώς του αναγνώρισε ένα ψηφοδέλτιο και ακύρωσε δύο του κ. Καμπάκα (αντί για σταυρό είχαν «ν»), με αποτέλεσμα να ανατραπεί η σειρά κατάταξης (ο κ. Σταμέλος πέρασε δεύτερος στην τελική κατάταξη του πρώτου γύρου).

Και κάπως έτσι η δημαρχειακή θητεία του κ. Κοντόσταβλου έληξε σύντομα και ο δήμος Καισαριανής έρχεται να γίνει ο πέμπτος της χώρας όπου περνά σε χέρια «κόκκινου» δημάρχου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact