ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτός είναι ο νέος δήμαρχος Καισαριανής (Φωτογραφίες)

Ο δήμος Καισαριανής βάφτηκε «Κόκκινος», καθώς οι επαναληπτικές δημοτικές ανέδειξαν νικητή τον 57χρονος υποψήφιος του ΚΚΕ, Ηλία Σταμέλο.

Ο νέος δήμαρχος Καισαριανής αναδείχθηκε νικητής με μόλις 205 ψήφους διαφορά από τον συνυποψήφιό του (και μέχρι χθες δήμαρχο της πόλης) από τον ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κοντόσταυλο.

Το εκλογικό θρίλερ ξεκίνησε τον Μάιο και το επισφράγισμά της μπήκε χθες, σε μια ψηφοφορία όπου το ποσοστό αποχής έφθασε το 67%.

Ποιος είναι ο Ηλίας Σταμέλος

Ο κ. Σταμέλος, συνταξιούχος της ΔΕΗ και μέλος του Εργατικού Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ συγκέντρωσε συνολικά 3933 ψήφους, έναντι 3728 ψήφων που έλαβε ο κ. Κοντόσταυλος. Το εντυπωσιακότερο στοιχείο της ψηφοφορίας αυτής, ωστόσο, είναι το τεράστιο ποσοστό αποχής που έφθασε το 67%, αφού από τους εγγεγραμμένους 23.833  ψηφοφόρους της Καισαριανής, ψήφισαν μόλις 7.930.

Το χρονικό του εκλογικού θρίλερ στην Καισαριανή
Το εκλογικό θρίλερ στην Καισαριανή έχει την αρχή του στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Κοντόσταβλος με ποσοστό 26,26% ήλθε πρώτος και πέρασε αυτομάτως στον δεύτερο γύρο, ωστόσο τη δεύτερη θέση διεκδικούσαν ψήφο, ψήφο ο πρώην δήμαρχος της ποης Αντώνης Καμπάκας που είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Σταμέλος. Οι δυο τους συγκέντρωσαν ακριβώς το ίδιο ποσοστό, 22,36%, ωστόσο το νήμα έκοψε ο κ. Καμπάκας με μόλις μια ψήφο διαφορά από τον κ. Σταμέλο (2.767 έναντι 2.766).

Στην αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής ο κ. Κοντόσταυλος του ΣΥΡΙΖΑ υπερίσχυσε με σαφή διαφορά συγκεντρώνοντας 61,55%, έναντι 38,45% του κ. Καμπάκα και αναδείχθηκε δήμαρχος Καισαριανής, πανηγυρικά, αλλά μόλις μέχρι… χθες γιατί ο κ. Σταμέλος προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κατά του αποτελέσματος του πρώτου γύρου.

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ΄ αριθμ. 15/2014 απόφασή του έκανε δέκτη την αίτηση του κ. Σταμέλου, καθώς του αναγνώρισε ένα ψηφοδέλτιο και ακύρωσε δύο του κ. Καμπάκα (αντί για σταυρό είχαν «ν»), με αποτέλεσμα να ανατραπεί η σειρά κατάταξης (ο κ. Σταμέλος πέρασε δεύτερος στην τελική κατάταξη του πρώτου γύρου).

Και κάπως έτσι η δημαρχειακή θητεία του κ. Κοντόσταβλου έληξε σύντομα και ο δήμος Καισαριανής έρχεται να γίνει ο πέμπτος της χώρας όπου περνά σε χέρια «κόκκινου» δημάρχου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact