ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Δεν είμαι ικανοποιημένος με τις μετεγκαταστάσεις προσφύγων

«Υπάρχει όμως, μια πρόοδος και παρατηρείται επιτάχυνση των διαδικασιών»

Στη συζήτηση που έγινε στο ΕΚ για το θέμα της μετεγκατάστασης των προσφύγων, ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος επέλεξε να απαντήσει στα ελληνικά σε παρεμβάσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών.

Ο Μιλτιάδης Κύρκος ως εκπρόσωπος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, τον ερώτησε «εάν ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από την πολιτική μετεγκατάστασης», ενώ ο Κώστας Χρυσόγονος αναφέρθηκε στην οικονομική ενίσχυση που θα μπορούσε να δικαιούται η Ελλάδα.

Απαντώντας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφέρθηκε στα νούμερα λέγοντας ότι οι πρόσφυγες που έχουν μετεγκατασθεί από την Ελλάδα και την Ιταλία, είναι σήμερα 4.741. Οι πρόσφυγες που συνολικά έχουν επανεγκατασταθεί απ’ ευθείας στην Ευρώπη, ανέρχονται κοντά στις 10.600. Με ρωτάτε εάν είμαι ικανοποιημένος. Φυσικά δεν είμαι ικανοποιημένος και το έχω πει δημόσια πολλές φορές. Υπάρχει όμως, μια πρόοδος και παρατηρείται επιτάχυνση των διαδικασιών.

Σχετικά με την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας στην οποία αναφέρθηκε ο Κώστας Χρυσόγονος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει λάβει και εξακολουθεί να λαμβάνει βοήθεια τόσο στη μορφή της επείγουσας χρηματοδότησης, όσο και μέσω των εθνικών προγραμμάτων που πρέπει οπωσδήποτε να απορροφηθεί. Η επιτάχυνση και η αύξηση των μετεγκαταστάσεων, είναι το βασικό θέμα με τους ομολόγους μας σε κάθε διμερή επαφή και σε κάθε Συμβούλιο εσωτερικών υποθέσεων».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι, η έννοια της αλληλεγγύης είναι νομικά δεσμευτική από τις Συνθήκες. Επομένως, είναι απαραίτητο να πετύχει η μετεγκατάσταση.

«Σε αυτές τις κρίσιμες για το πολιτικό μέλλον της Ευρώπης στιγμές, πρέπει να σταθούν όλοι στο ύψος των Περιστάσεων» κατέληξε ο Επίτροπος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact