ΚΟΣΜΟΣ

Αβραμόπουλος: Προτεραιότητά μας οι καλύτερες συνθήκες στα νησιά

«Η εφαρμογή των πολιτικών μας στην Ελλάδα, αποδεικνύει πόσο σωστές είναι οι πολιτικές που έχει εφαρμόσει η Ευρώπη»

«Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες στα νησιά», επισήμανε μεταξύ άλλων ο ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα κι ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης.

Ακόμη, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε: «Εκτιμώ ότι με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και με συντονισμένες ενέργειες ανάμεσα σε όλα τα υπουργεία, η Ελλάδα θα είναι πρότυπο και για τις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Τα μεγάλα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί, δεν θα πάψει όμως αυτό το φαινόμενο να συνεχίσει να υπάρχει για τα προσεχή χρόνια. Η Ευρώπη πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένη, γιατί είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα με παγκόσμιες προεκτάσεις και βεβαίως η Ελλάδα να συνεχίσει να στηρίζεται από εμάς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά κι η ίδια έχοντας αναλάβει με υπευθυνότητα αυτή την αποστολή, αυτό το ρόλο, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στην πραγματικότητα».

Όσον αφορά τη σημερινή συνάντηση, ο επίτροπος τόνισε: «Ήταν μία πολύ καλή συνεργασία, γιατί έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό – το πώς θα βελτιώσουμε και θα επιταχύνουμε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού ζητήματος. Οι εικόνες που ήρθαν από τα νησιά τον τελευταίο καιρό επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν μία σειρά προβλήματα. Είμαι ικανοποιημένος απ’ αυτή τη συνάντηση, γιατί διαπίστωσα ότι όλες οι διαδικασίες που έχουν γίνει, οδηγούν προς τον κοινό για όλους μας στόχο, ώστε αυτές οι εικόνες να μην υπάρχουν πια. Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι αυτοί που διέρχονται τα ευρωπαϊκά σύνορα, να τυγχάνουν σεβασμού και σωστής αντιμετώπισης. Τα σχήματα που λειτουργούν και στα νησιά και στην ενδοχώρα, να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις γρήγορα κι αποτελεσματικά».

Και πρόσθεσε: «Οι καιροί το θέλησαν, η Ελλάδα να βρίσκεται γεωγραφικά σε ένα σημείο, όπου το προσφυγικό ζήτημα εκδηλώνεται στην πιο πιεστική του μορφή. Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που προέκυψε αυτό το ζήτημα, ενδιάμεσα έχουν στηθεί οι απαραίτητοι μηχανισμοί, τα hotspots ανταποκρίνονται στην αποστολή τους, όλοι όσοι έρχονται ταυτοποιούνται και καταγράφονται. Εδώ ακριβώς έρχεται κι ένας ρόλος που έχει ανατεθεί στη χώρα – να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα κοινά ευρωπαϊκά μας σύνορα. Για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων, η Ευρώπη από την πρώτη κιόλας στιγμή βρέθηκε και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας».

Ο κ. Αβραμόπουλος αφού ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή τη συνάντηση, υπογράμμισε: «Εδώ θα είμαστε από κοινού να συνεχίζουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια η οποία πρέπει να πω ότι συντελείται από ιδιαίτερα αντίξοες και δύσκολες συνθήκες λόγω της ιδιαιτερότητας αυτού του φαινομένου, πάντοτε αναδεικνύοντας την Ελλάδα, ως έναν παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, σωστής διαχείρισης των ευρωπαϊκών συνόρων και βεβαίως με καθημερινά την έκφραση του ανθρωπιστικού της πολιτισμού».

Ερωτηθείς ο επίτροπος για τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, επισήμανε: «Η βοήθεια είναι συνεχής. Η στήριξη είναι συνεχής, πολιτικά, επιχειρησιακά και οικονομικά και δεν θα πάψει και στο μέλλον. Πρώτος και βασικός λόγος, είναι να σώζουμε ζωές, ο δεύτερος είναι να τυγχάνουν ανθρώπινης και πολιτισμένης αντιμετώπισης αυτοί οι άνθρωποι, με το να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τα κοινά ευρωπαϊκά μας σύνορα. Η βοήθεια θα είναι συνεχής, αδιάλειπτη και θέλω πραγματικά να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στο μέλλον. Ο απώτερος στόχος είναι να είμαστε όλοι πολύ καλά προετοιμασμένοι και για το μέλλον».

«Η εφαρμογή των πολιτικών μας στην Ελλάδα, αποδεικνύει πόσο σωστές είναι οι πολιτικές που έχει εφαρμόσει η Ευρώπη. Οτιδήποτε άλλο, θα οδηγούσε όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε αδιέξοδα και σε μεγάλα κοινωνικά κι ανθρωπιστικά προβλήματα. Βελτιώσεις θα γίνουν, καταστάσεις σαν αυτές που είδαμε δεν θα υπάρχουν πια», κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact