ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Στρατηγικής και ουσιαστικής σημασίας η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ


Συζήτησαν «για τα φλέγοντα γεωπολιτικά θέματα της περιοχής μας, για τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας ως νησίδας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και για το ρόλο που η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει στο όνομα της διεθνούς νομιμότητας»

«Η αμυντική συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα έχει στρατηγικό και ουσιαστικό χαρακτήρα» δήλωσε ο υπουργός Έθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ.
 
«Είχαμε την ευκαιρία, μαζί με τον Αμερικανό ομόλογό μου, να επιβεβαιώσουμε για μία ακόμη φορά το πράγματι άριστο επίπεδο της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας. Σήμερα προχωρήσαμε ουσιαστικά στην ολοκλήρωση καθοριστικών ζητημάτων που αφορούν στον οδικό χάρτη της αμερικανικής αμυντικής συνεργασίας με τη χώρα μας, δίνοντας λύσεις σε εκκρεμή θέματα» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση, ο οποίος υπενθύμισε ότι αυτή ήταν η τρίτη διμερής επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, στο Πεντάγωνο, κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του στο Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας
 
Ο Έλληνας υπουργός Αμυνας, ανέφερε ότι συζήτησαν « για τα φλέγοντα γεωπολιτικά θέματα της περιοχής μας, για τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας ως νησίδας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και για το ρόλο που η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει στο όνομα της διεθνούς νομιμότητας» και συμφώνησαν ότι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η αμυντική συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα έχει στρατηγικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Τα ζητήματα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και πάλι, σε πολυμερές πλέον επίπεδο, στην Ουαλία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ στις αρχές Σεπτεμβρίου».
 
Η Ελλάδα πέρα και πάνω από την οικονομική κρίση, που σταδιακά την αφήνουμε πίσω, αναδεικνύεται και πάλι ένας σημαντικός πυλώνας σταθερότητας σε μία περιοχή που έχει περάσει το κατώφλι της πιο κρίσιμης φάσης στη σύγχρονη Ιστορία της, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και κατέληξε: «Η ελληνική Κυβέρνηση δίνει καθημερινά τον αγώνα για να ξεπεράσουμε την κρίση και να ανοίξει ένας ελπιδοφόρος ορίζοντας συνολικά για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact