ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Το προσφυγικό θα αντιμετωπιστεί συνολικά ως ευρωπαϊκό ζήτημα

Συνάντηση με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο είχε ο Ευρωπαίος Επίτροπος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο και είχαν διεξοδική συζήτηση για τις εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

«Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα σήμερα με το Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, τον κ. Θεοχαρόπουλο. Είχαμε μια εγκάρδια και φιλική συζήτηση για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος και βέβαια με ιδιαίτερη έμφαση στα μεγάλα ζητήματα του προσφυγικού και της ασφάλειας, που άπτονται και του δικού μου χαρτοφυλακίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Διαπίστωσα μια βαθιά γνώση του αντικειμένου και, το κυριότερο, μια ιδιαίτερα υπεύθυνη στάση απέναντι σ’ ένα ζήτημα, το οποίο δοκιμάζει σήμερα την Ευρώπη, τους θεσμούς της, την ικανότητά μας να το διαχειριστούμε. Και που βέβαια ένα μεγάλο μέρος ευθύνης δίνεται στην Ελλάδα, ως χώρα πρώτης εισόδου και υποδοχής, όπου τον τελευταίο καιρό -πρέπει να πω- έχουν γίνει σημαντικά βήματα στη σωστή κατεύθυνση και ελπίζουμε σε συνεργασία με τις αρχές της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας να κυριαρχούν στην Ευρώπη. Το όλο θέμα θα αντιμετωπιστεί συνολικά. Δεν είναι ελληνικό το ζήτημα. Δεν είναι ιταλικό. Είναι ευρωπαϊκό. Και προτείνονται, και πρέπει να προτείνονται μονάχα ευρωπαϊκές λύσεις.» σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Με μεγάλη χαρά σήμερα συναντήθηκα με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Αβραμόπουλο. Είναι πραγματικά ένα φλέγον θέμα, το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, σε όλη την Ευρώπη και είναι ιδιαίτερα θετικό στοιχείο το ότι βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση ο κ. Αβραμόπουλος. Τόσο για το ότι είναι Έλληνας όσο και για το ότι έχει γνώση των θεμάτων για να προωθηθούν λύσεις στο κρίσιμο αυτό ζήτημα, το οποίο έχει τρεις πτυχές, την διεθνή, την ευρωπαϊκή και την εθνική διάσταση, για εμάς, στην χώρα μας.

Σε επίπεδο διεθνών οργανισμών θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες άμεσα με στόχο την ειρήνευση στις περιοχές προέλευσης των προσφύγων. Σε επίπεδο ευρωπαϊκό πρέπει να γίνονται τα απαραίτητα βήματα και γίνονται, όπως μου εξήγησε ο κ. Αβραμόπουλος στην συνάντηση την οποία είχαμε, έτσι ώστε να έχουμε για παράδειγμα περισσότερη Σένγκεν και όχι λιγότερη Σένγκεν. Και αυτό είναι κοινός μας στόχος, για τον οποίο συζητήσαμε στην συνάντησή μας. Και σε επίπεδο εθνικό είναι ένα ζήτημα κρίσιμο. Δεν μπορεί η χώρα μας μόνη της να αντιμετωπίσει όλο αυτό το φαινόμενο.

Πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει λάβει και βεβαίως χρειάζεται εθνική συνεννόηση σε αυτό το θέμα. Πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε εθνικά σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα για την χώρα μας. Και πάλι θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Αβραμόπουλο για την συζήτηση την οποία είχαμε για τα επίκαιρα θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος», τόνισε από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος στο πλαίσιο της επίσκεψης του στις Βρυξέλλες συμμετείχε στο debate με θέμα την «μεταρρύθμιση των ιδίων πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Το debate άνοιξε ο Gianni Pittella, Πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών με ομιλητές μεταξύ άλλων τους Mario Monti, πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και Ivailo Kalfin, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Ο M.Monti τόνισε ότι ο προϋπολογισμός της Ε.Ε είναι το κλειδί, ο G. Pittella επισήμανε ότι το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό ιδίως σε μία περίοδο που η κρίση σε διάφορα επίπεδα, όπως η ελληνική οικονομική κρίση απαιτούν μία ολοκληρωμένη αντιμετώπιση σε επίπεδο Ε.Ε και ο Ι.Kalfin ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι σταθερός. O Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι βιώσιμος και αυτόνομος και να αντικατοπτρίζει τις πολιτικές προτεραιότητες της Ε.Ε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact