ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αξιολόγηση ερήμην των απρόθυμων δημοσίων υπαλλήλων


Τι περιλαμβάνει τροπολογία του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε εχθές το απόγευμα στη Βουλή και θα τεθεί σε ψηφοφορία σήμερα κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Την πρόβλεψη ότι η διαδικασία της αξιολόγησης θα συνεχίζεται ερήμην των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα συναινούν περιλαμβάνει τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε εχθές το απόγευμα στη Βουλή και θα τεθεί σε ψηφοφορία σήμερα κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Συγκεκριμένα το τρίτο άρθρο της τροπολογίας αναφέρει πως σε περίπτωση που δεν υποβληθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας η αυτοαξιολόγηση των υπαλλήλων, η περαιτέρω διαδικασία της εισήγησης και αξιολόγησης δεν αναστέλλεται. 

Συμπληρώνεται, δε, πως σε αυτή την περίπτωση τα στοιχεία των αξιολογούμενων καθώς και η περίοδος αξιολόγησης συμπληρώνονται επί του εντύπου αξιολόγησης από την αρμόδια υπηρεσία προσωπικού. Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιδιώκει να προλάβει παρενέργειες στη διαδικασία αξιολόγησης, όταν μάλιστα δημόσιοι υπάλληλοι τις προηγούμενες ημέρες προειδοποίησαν ότι θα κάψουν τα χαρτιά που καλούνται να συμπληρώσουν. 

Πέραν αυτών στην ίδια τροπολογία ξεκαθαρίζεται πως η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις ή μείωση μισθού. Προβλέπονται τρόποι περαιτέρω επιμόρφωσης των αξιολογούμενων, όπως η συμμετοχή σε συγκεκριμένα προγράμματα, η ανάπτυξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων, η βελτίωση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών που άπτονται της εργασίας και την εκούσια μετακίνηση εντός της υπηρεσίας. Υπενθυμίζεται πως το 15% των υπαλλήλων θα βαθμολογείται με βαθμό από 1 έως 6,9, σύμφωνα και με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τέλος εκτός του συστήματος αξιολόγησης τίθεται το προσωπικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Το προσωπικό αυτό θα αξιολογείται με διαφορετικό σύστημα «σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της υπηρεσίας αυτή”. Σχετικά πρόκειται να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα το οποίο θα καθορίζει «τα όργανα αξιολόγησης, τα κριτήρια, ο τύπος, η διαδικασία, τα συναφή δικαιώματα των αξιολογούμενων ως και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια».
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact