ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνησή μας τιμά τους αγώνες της εργατικής τάξης

«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα»

Τις προσπάθειες της κυβέρνησης ενάντια στην παραβατικότητα και την εργοδοτκή αυθαιρεσία στους χώρους εργασίας, τονίζει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο για την Εργατική Πρωτομαγιά, και γνωστοποιεί ότι πρόσφατα επιβλήθηκε πρόστιμο 1,6 εκατομμυρίων ευρώ σε μεγάλη τράπεζα, όπου βεβαιώθηκαν περισσότερες από 100 παραβάσεις υποδηλωμένης εργασίας.

Συγκεκριμένα η υπουργός Εργασίας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα. Δεν είναι ούτε μουσειακό έκθεμα ούτε ημέρα κενή περιεχομένου. Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί μια ζωντανή υπενθύμιση ότι την ιστορία γράφουν οι συλλογικές διεκδικήσεις.

Η κυβέρνησή μας τιμά τους αγώνες της εργατικής τάξης. Και, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, προσπαθεί να το κάνει έμπρακτα.

Από την πρώτη στιγμή έθεσε ως βασικό στόχο την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα κατέστη κεντρικό θέμα στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Στην προσπάθεια αυτή συντάχθηκαν όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά συνδικάτα και οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις.

Εξίσου σημαντική όμως είναι και η μεθοδική παρέμβαση στους χώρους δουλειάς, ενάντια στην παραβατικότητα και την αυθαιρεσία, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των εργαζομένων. Με συντονισμένες ενέργειες στοχεύουμε στην καταπολέμηση της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το πρόγραμμα στοχευμένων κοινών ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, τον ΕΦΚΑ, το ΣΔΟΕ και την οικονομική αστυνομία που ξεκινάει σήμερα.

Το πρόβλημα είναι σημαντικό αλλά δεν είναι ανυπέρβλητο. Σε πρόσφατο έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε μεγάλη τράπεζα βεβαιώθηκαν περισσότερες από 100 παραβάσεις υποδηλωμένης εργασίας και επιβλήθηκε για πρώτη φορά πρόστιμο ύψους 1.635.000 ευρώ. Τα φαινόμενα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν θα γίνονται ανεκτά».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact