ΚΟΣΜΟΣ

Bild: Εξέγερση στην Ελλάδα κατά Βαρουφάκη -Από το «Varoufake» στο «Varoutape»

Υπό τον τίτλο «Εξέγερση στην Ελλάδα κατά του Βαρουφάκη», η γερμανική εφημερίδα Bild, γνωστή για τα πολεμικά της άρθρα κατά της χώρας μας, κάνει ειδική αναφορά στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ μετά την τελευταία αποκάλυψή του ότι καταγράφει τις συζητήσεις στα Eurogroup.

Μάλιστα, χρησιμοποιεί έναν ιδιαίτερο νεολογισμό για να χαρακτηρίσει το «σκάνδαλο» (σ.σ.: έτσι το χαρακτηρίζει) – το ονομάζει «Varoutape». Αυτός ο χαρακτηρισμός έρχεται ως μετεξέλιξη του «Varoufake». Δηλαδή, την προ καιρού άρνηση του Βαρουφάκη ότι είχε κάνει τη… γνωστή χειρονομία κατά των Γερμανών.

«Στην αρχή είχαμε το “Varoufake”. Αρχικά, ο Γ. Βαρουφάκης είχε διαψεύσει το επίμαχο βίντεο όπου έκανε το προτεταμένο δάκτυλο στους Γερμανούς ρίχνοντας την ευθύνη στους Γερμανούς δημοσιογράφους ότι ήταν προϊόν μοντάζ και, κατά συνέπεια, ψεύτικο (fake). Και εν συνεχεία ο Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι έκανε τη χειρονομία στους συμπολίτες της Μέρκελ. Μετά το σκάνδαλο “Varoufake” με το προτεταμένο δάκτυλο, σειρά είχε το σκάνδαλο “Varoutape”», αναφέρει το άρθρο και συνεχίζει:

«Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι έχει καταγράψει τις συνομιλίες τουλάχιστον σε μία συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Μία καθόλου διπλωματική κίνηση από τη πλευρά του με τους Έλληνες πολιτικούς- και όχι μόνο – να εξοργίζονται με τις κινήσεις του. Αλλά και στα ελληνικά ΜΜΕ, πολλοί έσπευσαν να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους όταν ενημερώθηκαν για τα περί κρυφής ηχογράφησης .Την ώρα που η πατρίδα του είναι σε δεινή θέση, ο Βαρουφάκης κάνει τα πράγματα χειρότερα. Το ερώτημα είναι ποιος του έχει τώρα εμπιστοσύνη;».

Ποιοι εξοργίστηκαν

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει -ονομαστικά- ποιοι ήταν εκείνοι που αντέδρασαν αμέσως αρνητικά στο άκουσμα της είδησης. Γράφει συγκεκριμένα: «Αυτοί που εξοργίστηκαν μαζί του ήταν, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Μητρόπουλος, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ότι, αν πράγματι συμβαίνει αυτό, τότε είναι απαράδεκτο. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από το ΠΑΣΟΚ, έσπευσε και αυτός να καταδικάσει εκ μέρους και των υπολοίπων στελεχών του κόμματός του αυτό που έκανε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών».

Η εφημερίδα φιλοξενεί, μάλιστα, δηλώσεις του κ. Λοβέρδου που λέει χαρακτηριστικά: «Δεν είναι μόνο θέμα ηθικής, είναι και μία βάρβαρη και παράνομη ενέργεια. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ο Γ. Βαρουφάκης θέλει να είναι παρών στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους . Αυτό είναι πλέον αδύνατο». 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact