ΚΟΣΜΟΣ

Bild: Εξέγερση στην Ελλάδα κατά Βαρουφάκη -Από το «Varoufake» στο «Varoutape»

Υπό τον τίτλο «Εξέγερση στην Ελλάδα κατά του Βαρουφάκη», η γερμανική εφημερίδα Bild, γνωστή για τα πολεμικά της άρθρα κατά της χώρας μας, κάνει ειδική αναφορά στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ μετά την τελευταία αποκάλυψή του ότι καταγράφει τις συζητήσεις στα Eurogroup.

Μάλιστα, χρησιμοποιεί έναν ιδιαίτερο νεολογισμό για να χαρακτηρίσει το «σκάνδαλο» (σ.σ.: έτσι το χαρακτηρίζει) – το ονομάζει «Varoutape». Αυτός ο χαρακτηρισμός έρχεται ως μετεξέλιξη του «Varoufake». Δηλαδή, την προ καιρού άρνηση του Βαρουφάκη ότι είχε κάνει τη… γνωστή χειρονομία κατά των Γερμανών.

«Στην αρχή είχαμε το “Varoufake”. Αρχικά, ο Γ. Βαρουφάκης είχε διαψεύσει το επίμαχο βίντεο όπου έκανε το προτεταμένο δάκτυλο στους Γερμανούς ρίχνοντας την ευθύνη στους Γερμανούς δημοσιογράφους ότι ήταν προϊόν μοντάζ και, κατά συνέπεια, ψεύτικο (fake). Και εν συνεχεία ο Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι έκανε τη χειρονομία στους συμπολίτες της Μέρκελ. Μετά το σκάνδαλο “Varoufake” με το προτεταμένο δάκτυλο, σειρά είχε το σκάνδαλο “Varoutape”», αναφέρει το άρθρο και συνεχίζει:

«Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι έχει καταγράψει τις συνομιλίες τουλάχιστον σε μία συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Μία καθόλου διπλωματική κίνηση από τη πλευρά του με τους Έλληνες πολιτικούς- και όχι μόνο – να εξοργίζονται με τις κινήσεις του. Αλλά και στα ελληνικά ΜΜΕ, πολλοί έσπευσαν να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους όταν ενημερώθηκαν για τα περί κρυφής ηχογράφησης .Την ώρα που η πατρίδα του είναι σε δεινή θέση, ο Βαρουφάκης κάνει τα πράγματα χειρότερα. Το ερώτημα είναι ποιος του έχει τώρα εμπιστοσύνη;».

Ποιοι εξοργίστηκαν

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει -ονομαστικά- ποιοι ήταν εκείνοι που αντέδρασαν αμέσως αρνητικά στο άκουσμα της είδησης. Γράφει συγκεκριμένα: «Αυτοί που εξοργίστηκαν μαζί του ήταν, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Μητρόπουλος, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ότι, αν πράγματι συμβαίνει αυτό, τότε είναι απαράδεκτο. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από το ΠΑΣΟΚ, έσπευσε και αυτός να καταδικάσει εκ μέρους και των υπολοίπων στελεχών του κόμματός του αυτό που έκανε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών».

Η εφημερίδα φιλοξενεί, μάλιστα, δηλώσεις του κ. Λοβέρδου που λέει χαρακτηριστικά: «Δεν είναι μόνο θέμα ηθικής, είναι και μία βάρβαρη και παράνομη ενέργεια. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ο Γ. Βαρουφάκης θέλει να είναι παρών στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους . Αυτό είναι πλέον αδύνατο». 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact