ΚΟΣΜΟΣ

Bild: Ο Τσίπρας έχει πλέον επιρροή στη Μέρκελ -Πάλι θα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι

Ποιο ζευγάρι εθεάθηκε να είναι αχώριστο κατά τη διάρκεια της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό; Την περασμένη Κυριακή, στις Βρυξέλλες, η Άνγκελα Μέρκελ δεν αποχωρίστηκε τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει η Bild, ήταν συνέχεια μαζί, σιγοψιθύριζαν, βρίσκονταν συχνά μακριά από τους υπόλοιπους και έπειτα από μια σειρά αντιρρήσεων που προέβαλε ο Έλληνας πρωθυπουργός, υποχρέωσε τη Γερμανίδα καγκελάριο να του πει το αμίμητο: «Αλέξη, τώρα είσαι ευτυχής;»

Το σχόλιο της Bild γι’ αυτή την ατάκα είναι βιτριολικό: «Πώς να μην είναι ευτυχής; Πάλι δεν θα πληρώσει τίποτα και να λάβει νέα έκτακτη χρηματοδότηση». Η γερμανική εφημερίδα διερωτάται: «Τι συμβαίνει και ξαφνικά η Μέρκελ υποστηρίζει τον Τσίπρα; Φαίνεται πως είναι στο πλευρό του, κάτι που φάνηκε και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό. Κανένας άλλος αρχηγός κράτους δεν τράβηξε την προσοχή της πιο ισχυρής γυναίκας στον κόσμο, αλλά τον ”διευθυντή” του ελληνικού χρέους, τον Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει συγκεκριμένα.

Μάλιστα, η εφημερίδα αποφαίνεται ότι ο άνθρωπος που ενόχλησε την ΕΕ κατά τη διάρκεια του ελληνικού δράματος από τον Ιανουάριο και μετά, αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει ισχύ – περισσότερη από ποτέ. Και αυτός ο άνθρωπος είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Τώρα, θα λάβει νέα έκτακτη χρηματοδότηση για να αντιμετωπίσει η χώρα του τη προσφυγική κρίση. Άρα χρήματα για τη δημιουργία hotspots και τη σίτιση των προσφύγων. Κάτι που σημαίνει ότι οι Βρυξέλλες θα πληρώνουν και πάλι. Η Μέρκελ δείχνει να καταλαβαίνει ότι η προσφυγική κρίση που πλήττει την Ευρώπη, ακουμπάει και τη Γερμανία γι’ αυτό και προσπαθεί να υποστηρίξει την Ελλάδα που δέχεται το πρώτο μεγάλο κύμα.

Όμως, από την άλλη, η Ελλάδα, σύμφωνα με την Bild, εκμεταλλεύεται αυτή τη βοήθεια και στυλώνει τα πόδια στην πρόταση να υπάρξει κοινή φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της με την Τουρκία. Παρά το γεγονός ότι την ευθύνη αυτής της κοινής προσπάθειας θα την αναλάμβανε η Frontex, η Ελλάδα αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της Τουρκίας στο Αιγαίο. Η δήλωση του Πάνου Καμμένου στην Bild είναι αψευδής μάρτυρας: «Τα σύνορά μας είναι πολύ καλά φυλαγμένα». Ωστόσο, η ελληνική πλευρά ζητάει επιπλέον χρήματα, αν και κάθε χρόνο λαμβάνει 36 εκατομμύρια από την ΕΕ για τη διαφύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης.

Η εφημερίδα επικαλείται συμβούλους του Τσίπρα, οι οποίοι δηλώνουν ευθαρσώς ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει πλέον εξουσία και επιρροή στην Μέρκελ. Κάτι που ξεκίνησε από την περίοδο του Grexit που η Γερμανίδα καγκελάριος φοβόταν και απευχόταν να συμβεί.

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact