ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Η Γερμανία έστειλε διαπραγματευτή στην Αθήνα -Ο ρόλος του Μίκαελ Ροθ

Ο ύπατος απεσταλμένος της Γερμανίας στην Ελλάδα, Μίκαελ Ροθ προέτρεψε την Αθήνα να τερματίσει τις αψιμαχίες της με την ΕΚΤ, λέγοντας πως ο Μάριο Ντράγκι είναι σύμμαχος στον αγώνα της χώρας για χρηματοδότηση.

Με συνέντευξή του στο Bloomberg, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μίκαελ Ροθ αποκαλύπτει μέρος των συνομιλιών που είχε αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα με Έλληνες αξιωματούχους. Συγκεκριμένα, τους είπε πως η σύγκρουση με την ΕΚΤ δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα, ενώ επισήμανε πως θα είναι καταστροφικό αν η Ευρώπη αποτύχει να επαναφέρει τη χώρα στο δρόμο της ευημερίας.

Το Bloomberg αναλύοντας το πρόσφατο ταξίδι του Ροθ στην Αθήνα, αναφέρει πως δεν έγινε τυχαία, αλλά αντανακλά την προσπάθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας να εξομαλύνει τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωζώνη, τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε ένα μεταιχμιακό στάδιο. Ο κ. Ροθ συνομίλησε με τον Νίκο Παππά ο οποίος του παρέθεσε επίσημο δείπνο, αλλά και με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Η ΕΚΤ δεν είναι αντίπαλος

«Προσπάθησα να κάνω σαφές, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου στην Ελλάδα, ότι η ΕΚΤ είναι ένας εταίρος, όχι αντίπαλος», δήλωσε ο Ροθ μια ημέρα μετά την επιστροφή του από την Αθήνα. Κατά τον Ροθ, η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, θα δώσει ένα περιθώριο στον Τσίπρα να προχωρήσει στα μέτρα που χρειάζονται για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για οικονομική μεταρρύθμιση.

«Έχουμε παραδέχθηκε αυτή την ευελιξία και εκτιμούμε το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση θέλει να λάβει μια νέα πορεία και να δημιουργήσει διαφορετικές προτεραιότητες. Αν υποθέσουμε ότι η Ελλάδα θέλει να κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας, θα πρέπει να συνεργαστεί με τα θεσμικά όργανα στην Ευρώπη», είπε ο κ. Ροθ.

Να αποφύγουμε το αδιέξοδο

Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση κατηγορεί ευθέως την ΕΚΤ ότι έχει περάσει θηλιά γύρω από το λαιμό της Ελλάδας και ευθύνεται για τη κρίση ρευστότητας που βιώνει η χώρα, ο Ροθ απαντάει πως η Γερμανία δεν επιθυμεί να συμβεί κανένα ατύχημα στον Ελλάδα. Κάτι που φάνηκε, όπως υπενθύμισε, και από το πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο και τις συζητήσεις που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ.

«Κανένας δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον για ένα Graccident, ακόμη περισσότερο η ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, ο χρόνος εξαντλείται και είναι σαφές πως κάθε ημέρα και κάθε ώρα που περνάει, μετράει πολύ».

 

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact