ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Η Μέι αποδίδει την ευθύνη της αποτυχίας των συνομιλιών στις διαφωνίες εντός του Εργατικού Κόμματος

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το Συντηρητικό κόμμα

Στην ενδοκομματική παράταξη του Εργατικού κόμματος, που επιζητά και στηρίζει τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, απέδωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, την ευθύνη για την αποτυχία των συνομιλιών που είχε επί έξι εβδομάδες η κυβέρνηση με την αξιωματική αντιπολίτευση για την εξεύρεση συναίνεσης στον τρόπο αποχώρησης από την ΕΕ, και οι οποίες τερματίστηκαν σήμερα με την αποχώρηση του Εργατικού κόμματος.

Σε ομιλία της στο Μπρίστολ, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές, η Τερέζα Μέι, συμφώνησε με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, στο ότι επρόκειτο για εποικοδομητικές συνομιλίες που είχαν σημειώσει πρόοδο και εξήγησε ότι υπήρχαν σημεία όπου υπήρξε κοινό έδαφος των δύο πλευρών, και άλλα που αποδείχτηκαν δυσκολότερα. «Συγκεκριμένα», είπε, «δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε το γεγονός ότι δεν υπάρχει κοινή θέση στο κόμμα των Εργατικών για το κατά πόσο θέλουν την ολοκλήρωση του Brexit ή τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, που μπορεί να το ανατρέψει».

Η πρωθυπουργός ανέφερε ότι κατά την ανάγνωση του νομοσχεδίου για την Συμφωνία Αποχώρησης στο κοινοβούλιο, όταν οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την σκληρή επιλογή: να ψηφίσουν για αυτό που αποφασίστηκε στο δημοψήφισμα και ολοκλήρωση του Brexit ή να αποφύγουν το Brexit με κάθε αβεβαιότητα που αυτό συνεπάγεται.

Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το Συντηρητικό κόμμα γιατί είναι το μόνο που μπορεί να φέρει σε πέρας το Brexit και να οδηγήσει τη χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό, τόνισε, δεν μπορεί να το κάνει κανείς άλλος, αφού το Εργατικό κόμμα, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και το Εθνικό κόμμα Σκοτίας καταψήφισαν επανειλημμένα την ολοκλήρωση του Brexit, ενώ ο Νάιτζελ Φαράτζ δεν εργάζεται εποικοδομητικά για το εθνικό συμφέρον.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact