ΚΑΙΡΟΣ

Χαλάει ξανά ο καιρός: Ερχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από την Τετάρτη

Χαλάει ξανά ο καιρός από αύριο, Τετάρτη (7/12), λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού που έρχεται από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης – Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία και πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα από το απόγευμα της Τετάρτης, με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις έντονες βροχές και καταιγίδες, που θα δημιουργηθούν εξαιτίας ενός βαρομετρικού χαμηλού από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης. Ταυτόχρονα, οι πολύ ισχυροί νοτιάδες που θα συνοδεύουν αυτό το κύμα κακοκαιρίας δεν θα επιτρέψουν στη θερμοκρασία να υποχωρήσει ενώ θα μεταφέρουν και αφρικανική σκόνη σε αρκετές περιοχές.

Σε χάρτη που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, αποτυπώνεται η πορεία της κακοκαιρίας όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο ισχυρά προβλέπονται τα φαινόμενα. Ο ίδιος προειδοποιεί ότι στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα θα πέσει ο μεγαλύτερος όγκος νερού, ενώ σημειώνει ότι έντονη καταιγίδα ενδέχεται να επηρεάσει και την Αττική αύριο το βράδυ και το πρωί της Πέμπτης, ενώ στη Θεσσαλονίκη αν και θα βρέξει δεν φαίνεται να είναι έντονες οι βροχές.
Ο καιρός τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Σύμφωνα με την πρώτη προσέγγιση του κ. Μαρουσάκη, ο καιρός τα Χριστούγεννα θα είναι ήπιος χωρίς να φαίνεται ιδιαίτερο κρύο. Την Πρωτοχρονιά ωστόσο, οι ενδείξεις δείχνουν βροχές χωρίς όμως ιδιαίτερο κρύο. Σε ό, τι αφορά τα χιόνια, για τις γιορτές μάλλον θα πρέπει να τα αναζητήσουμε σε μεγάλα υψόμετρα και αν αυτά εμφανιστούν. Αξιόλογο και κυρίως με διάρκεια κρύο δεν φαίνεται μέχρι και το τέλος του έτους.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει:

«ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης, αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά δίνοντας σύντομες αλλά τοπικά ισχυρές βροχές – καταιγίδες. Ταυτόχρονα οι πολύ ισχυροί νοτιάδες που θα συνοδεύουν αυτό το κύμα κακοκαιρίας δεν θα επιτρέψουν στη θερμοκρασία να υποχωρήσει ενώ θα μεταφέρουν και αφρικανική σκόνη σε αρκετές περιοχές. Στον χάρτη που ακολουθεί μπορούμε να παρατηρήσουμε την πορεία της κακοκαιρίας όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο ισχυρά προβλέπονται τα φαινόμενα.

Προσοχή πρέπει να δείξουμε στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα όπου θα πέσει ο μεγαλύτερος όγκος νερού. Καταιγίδα έντονη ενδέχεται να επηρεάσει και την Αττική αύριο το βράδυ και το πρωί της Πέμπτης, ενώ στη Θεσσαλονίκη αν και θα βρέξει δεν φαίνεται να είναι έντονες οι βροχές.

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Με αρκετά ήπιο καιρό ενδέχεται να περάσουμε τα Χριστούγεννα χωρίς να φαίνεται ιδιαίτερο κρύο. Την Πρωτοχρονιά οι ενδείξεις θέλουν βροχερό καιρό χωρίς όμως ιδιαίτερο κρύο. Σε ότι αφορά τα χιόνια για τις γιορτές μάλλον θα πρέπει να τα αναζητήσουμε σε μεγάλα υψόμετρα και αν αυτά εμφανιστούν. Αξιόλογο και κυρίως με διάρκεια κρύο δεν φαίνεται μέχρι και το τέλος του έτους. Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!»

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact