ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χοντρό «άδειασμα» απο το Πανεπιστήμιο Κύπρου για τον Βελόπουλο -«Δεν υπήρξε φοιτητής μας»

Τα πτυχία που έχει ο Κυριάκος Βελόπουλου διαψεύδονται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, που σημειώνει ότι ο βουλευτής δεν πάτησε ποτέ εκεί.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος διαψεύδεται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, σχετικά με τα πτυχία που έχει από το εν λόγω πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως φοίτησε εκεί το 2013 και το 2016 και είναι κάτι που δείχνει το site της Βουλής, αναφορικά με τις σπουδές του προέδρου της Ελληνικής Λύσης.

Μάλιστα, η σχετική φωτογραφία αναγράφει απλά «Πανεπιστήμιο Κύπρου» και πως «Το 2013 έλαβε το Πτυχίο του με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία και από το 2017 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας».

Παρόλα αυτά, το Πανεπιστήμιο Κύπρου με ανακοίνωση του διαψεύδει κατηγορηματικά το συγκεκριμένο γεγονός. Χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής:

«Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι το μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Κυριάκος Βελόπουλος φέρεται να έχει λάβει το 2013 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου πτυχίο με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό και το 2016 μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου».

Ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος στο βιογραφικό του σημείωμα (το οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ (www.velopoulos. gr/viografiko) αναφέρει ότι «μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο Δενδροποτάμου υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στην ηπειρωτική χώρα. Από τον στρατό απολύθηκε με το βαθμό του Έφεδρου Αξιωματικού.

Στη συνέχεια εγγράφηκε στη Σχολή Δημοσιογραφίας του «Κέντρου Ελευθέρων Φιλοσοφικών Κοινωνικών Σπουδών», παρακολουθώντας μαθήματα ως υπότροφος. Από τη Σχολή αποφοίτησε το 1990 με βαθμό Άριστα.

Το 2013 έλαβε το Πτυχίο του με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία και από το 2017 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας».

Ο ίδιος ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» πέρασε στην αντεπίθεση δηλώνοντας ότι προφανώς και δεν έχει λάβει τίτλο σπουδών από το συμβατικό Πανεπιστήμιο Κύπρου γιατί πολύ απλά έχει τελειώσει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Μάλιστα έκρινε σκόπιμο να ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και σχετική φωτογραφία του μεταπτυχιακού (με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2016) στον τομέα της Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Έλα, για να τελειώνει η πλάκα με τους “χοίρους της παραδημοσιογραφίας”! Να σας πάω σε δίκη; Θα κάνει 6 χρόνια και θα λέτε ότι κυνηγάω τους “δήθεν” δημοσιογράφους ρε ξεφτίλες!».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact