ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Citigroup: Έτσι θα ξεσπάσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος

Τι θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για να συρθεί ο πλανήτης σε έναν καταστροφικό πόλεμο;

Πολύ πιο εφιαλτικές συνέπειες από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, θα μπορούσε να έχει μία στρατιωτική κλιμάκωση στην κορεατική χερσόνησο, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται πλήρη απομόνωση της Βόρειας Κορέας σε έναν πιθανό πόλεμο.

Η Citigroup επιστρέφει με νέες άκρως ανησυχητικές εκτιμήσεις για τα παγκόσμια τεκταινόμενα, προειδοποιώντας πως πόλεμος στην Κορέα θα σημάνει ενδεχομένως και την απαρχή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου!

Αυτά τα είδους τα «γεωπολιτικά παιχνίδια» στην κορεατική χερσόνησο και στον Δυτικό Ειρηνικό, θα μπορούσαν να αποτελούν την αφορμή για μία γενικότερη αποσταθεροποίηση, με αποκορύφωμα έναν παγκόσμιο πόλεμο, ακόμη και πυρηνικό.

Τα παραπάνω υποστηρίζουν αναλυτές της Citigroup σε μία όχι και τόσο αισιόδοξη πρόβλεψή τους για το άμεσο μέλλον του πλανήτη.

«Μια σύγκρουση στην Κορεατική Χερσόνησο δεν ήταν προκαλούσε αναταράξεις μόνο στην περιοχή, αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω της εγγύησης ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών. Επομένως θα διεθνοποιούνταν μέσα σε μια νύχτα με απρόβλεπτες συνέπειες», τόνισε η επικεφαλής παγκόσμια αναλύτρια της Citigroup, Tina Fordham.

Μάλιστα χαρακτηρίζουν την κρίση στην Κορέα ως την μεγαλύτερη γεωπολιτική απειλή παγκοσμίως αυτή τη στιγμή, ξεπερνώντας ακόμη και τον κίνδυνο μίας ολέθριας σύγκρουσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν πως δεν θα πρέπει να υποτιμάται σε καμία των περιπτώσεων ούτε η κρίση στην κορεατική χερσόνησο, παραδεχόμενοι ωστόσο πως τα πράγματα στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή είναι αρκετά «μπερδεμένα».

Αυτό άραγε αρκεί για να επέλθει ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος;

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μήπως μας δουλεύουν;

Τελικά μήπως μας δουλεύουν; Και αυτό δεν είναι…

Κωνσταντίνου: Είμαστε όλοι Πακιστανοί!

Ο λόγος για τον Πέτρο Κωνσταντίνου,που πριν από…

Έρχεται μεγάλη αλλαγή στον ελληνικό στρατό

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ο υφυπουργός…

Εκτός ελέγχου ο απελπισμένος Ερντογάν – Τύπωσε 56 δισ. λίρες καταγγέλει η αντιπολίτευση

Τουρκία: Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει…

Καλά νέα: Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας

Η οικονομική ζημία που έχει προκαλέσει η πανδημία…
contact