ΠΟΛΙΤΙΚΗ

CNBC: Τεράστιο επίτευγμα για τον Σαμαρά η απομάκρυνση της τρόικας


Επιφυλάξεις για το εάν πρέπει να σταματήσουν οι τριμηνιαίες αξιολογήσεις στην Ελλάδα από στέλεχος της αμερικανικής συμβουλευτικής εταιρείας Teneo Intelligence

Τις επιφυλάξεις του για ενδεχόμενη απομάκρυνση της τρόικας από την Ελλάδα εξέφρασε ο Γουολφάνγκο Πίκολι της αμερικανικής συμβουλευτικής εταιρείας Teneo Intelligence, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ο κ. Πίκολι υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «η απομάκρυνση της τρόικας θα αποδειχθεί ένα σκληρό στοίχημα πρωτίστως για το Βερολίνο, καθώς παραμένουν οι αμφιβολίες για το εάν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να προβεί επιτυχώς στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο, μια τέτοια προοπτική θα ήταν τεράστιο επίτευγμα για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «από την άλλη πλευρά, η εικόνα της υφιστάμενης κυβέρνησης είναι ότι με λίγες εξαιρέσεις, δεν διαθέτει πολλούς μεταρρυθμιστές», κάτι με το οποίο συμφώνησε και η παρουσιάστρια της εκπομπής, προσθέτοντας ότι «η ισχνή πλειοψηφία του κόμματος του κ. Σαμαρά εντός της κυβέρνησης δίνει την εντύπωση ότι θα είναι σχεδόν αδύνατο να επιβάλει την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων».

Ακολούθως, ο κ. Πίκολι διατύπωσε την άποψη ότι «οι έλεγχοι της τρόικας είναι ιδιαιτέρως χρονοβόροι» και προς επίρρωση του ισχυρισμού του, επισήμανε ότι «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ζήτησε ήδη από την τρόικα πίστωση χρόνου στην αξιολόγηση του ερχόμενου Σεπτεμβρίου».

Τέλος, έγινε λόγος για «ορισμένα λάθη» που σημειώθηκαν όσον αφορά την εφαρμογή των υφιστάμενων μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της φορολογίας, ενώ αναφορά έγινε και στις «μεγάλες πολιτικές αντιδράσεις που αυτές προκάλεσαν και εξακολουθούν να προκαλούν».
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact