ΠΟΛΙΤΙΚΗ

CNBC: Τεράστιο επίτευγμα για τον Σαμαρά η απομάκρυνση της τρόικας


Επιφυλάξεις για το εάν πρέπει να σταματήσουν οι τριμηνιαίες αξιολογήσεις στην Ελλάδα από στέλεχος της αμερικανικής συμβουλευτικής εταιρείας Teneo Intelligence

Τις επιφυλάξεις του για ενδεχόμενη απομάκρυνση της τρόικας από την Ελλάδα εξέφρασε ο Γουολφάνγκο Πίκολι της αμερικανικής συμβουλευτικής εταιρείας Teneo Intelligence, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ο κ. Πίκολι υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «η απομάκρυνση της τρόικας θα αποδειχθεί ένα σκληρό στοίχημα πρωτίστως για το Βερολίνο, καθώς παραμένουν οι αμφιβολίες για το εάν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να προβεί επιτυχώς στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο, μια τέτοια προοπτική θα ήταν τεράστιο επίτευγμα για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «από την άλλη πλευρά, η εικόνα της υφιστάμενης κυβέρνησης είναι ότι με λίγες εξαιρέσεις, δεν διαθέτει πολλούς μεταρρυθμιστές», κάτι με το οποίο συμφώνησε και η παρουσιάστρια της εκπομπής, προσθέτοντας ότι «η ισχνή πλειοψηφία του κόμματος του κ. Σαμαρά εντός της κυβέρνησης δίνει την εντύπωση ότι θα είναι σχεδόν αδύνατο να επιβάλει την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων».

Ακολούθως, ο κ. Πίκολι διατύπωσε την άποψη ότι «οι έλεγχοι της τρόικας είναι ιδιαιτέρως χρονοβόροι» και προς επίρρωση του ισχυρισμού του, επισήμανε ότι «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ζήτησε ήδη από την τρόικα πίστωση χρόνου στην αξιολόγηση του ερχόμενου Σεπτεμβρίου».

Τέλος, έγινε λόγος για «ορισμένα λάθη» που σημειώθηκαν όσον αφορά την εφαρμογή των υφιστάμενων μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της φορολογίας, ενώ αναφορά έγινε και στις «μεγάλες πολιτικές αντιδράσεις που αυτές προκάλεσαν και εξακολουθούν να προκαλούν».
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact