ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

CNBC: Υπερβολικό το ξεπούλημα στο ελληνικό χρηματιστήριο

Δυσανάλογη χαρακτηρίζει την πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου το CNBC, σχολιάζοντας την υποχώρηση της αγοράς κατά 21% μόνο τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις. Σύμφωνα με το CNBC, η βασική ανησυχία των αναλυτών είναι ότι ο υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, δεν θα καταφέρει να κερδίσει την υποστήριξη της Βουλής για να πάρει το χρίσμα, με τη χώρα να οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστα Μποτόπουλο, η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο και η τρέχουσα εικόνα των αγορών δεν αποτυπώνει αυτή την πρόοδο. Ο κ. Μποτόπουλος χαρακτηρίζει υπερβολή την αντίδραση της αγοράς στην πολιτική αβεβαιότητα. Όπως επισημαίνει το CNBC, οι αναλυτές φοβούνται ότι θα έχουμε μια επανάληψη της κρίσης του 2010, όταν και είδαμε τα ελληνικά ομόλογα να καταρρέουν παρασύροντας και τα ομόλογα της υπόλοιπης περιφέρειας.

Από τη μεριά του, ο Ν. Aslam της AvaTrade τονίζει ότι αν και οι κίνδυνοι είναι σοβαροί, αυτό που συμβαίνει είναι μια υπερβολή. «Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο. Έχει κάνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλυθεί το τελευταίο κομμάτι του παζλ», πρόσθεσε ο Aslam.

Μάλιστα ο αναλυτής της AvaTrade τονίζει ότι η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί επενδυτική ευκαιρία. «Η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική όσο ήταν το 2010. Αν η ίδια κυβέρνηση παραμείνει, αυτό θα είναι μια ευκαιρία. Σε αυτή την περίπτωση κατά το επόμενο έτος θα εισρεύσουν πολλά κεφάλαια στην Ελλάδα, τα οποία θα οδηγήσουν υψηλότερα τη χρηματιστηριακή αγορά», κατέληξε.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact