ΚΟΣΜΟΣ

Commerzbank: Η Ευρώπη δεν θα χάσει αν φύγει η Ελλάδα

«Θα είναι καλό να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ευρώπη πρέπει να καταλήξει σε μια κακή συμφωνία. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί».

Μιλώντας στο Bloomberg TV, o διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank, Μάρτιν Μπλέσινγκ, όχι μόνο δεν ανησυχεί για τις επιπτώσεις ενός Grexit, αλλά αντιθέτως σημειώνει πως μπορεί αυτή η εξέλιξη να βοηθήσει την Ευρώπη να προχωρήσει μπροστά ενωμένη – δίχως, έστω, ένα μέλος της.

Ο κ. Μπλέσινγκ επισήμανε πως ο ιδιωτικός τομέας δεν ανησυχεί πλέον τόσο πολύ για τις εξελίξεις όπως έκανε πριν από 2-3 χρόνια. «Από το μεγάλο κούρεμα του 2012 και μετά, ο ιδιωτικός τομέας δεν κρατάει μεγάλο μέρος του χρέους της Ελλάδας. Εμείς, με το συγκεκριμένα κούρεμα, χάσαμε πολλά χρήματα. Τα περισσότερα από όσα έχει χάσει ποτέ η Commerzbank. Επομένως, όχι, δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τον ιδιωτικό τομέα. Το χρέος ανήκει σε μεγάλο ποσοστό στα κράτη, αλλά και αυτό δηλώνουν περισσότερο αισιόδοξα σε σχέση με το παρελθόν».

Η… θετική αποτυχία 

Κατά τον κ. Μπλέσινγκ αν οι διαπραγματεύσεις καταρρεύσουν, θα υπάρξει μια μερικώς ανησυχητική ακολουθία γεγονότων που θα διαρκέσει κάποιες εβδομάδες, αλλά στο τέλος «η Ευρώπη δεν θα χάσει. Αντίθετα, θα χάσει αν καταλήξει σε μια κακή συμφωνία που θα στέλνει τα λάθος μηνύματα στους άλλους. Είναι θετικό να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, θα είναι καλό για τη δομή της ένωσης, αλλά θα είναι κακό αν μείνει με την προϋπόθεση ότι οι άλλοι θα πληρώνουν γι’ αυτήν και δεν θα γίνεται τίποτα. Αυτό θα ήταν κακό για το οικοδόμημα της Ευρωζώνης. Μπορώ να πω ότι αν η Ελλάδα φύγει και οι υπόλοιποι παραμείνουν ενωμένοι να πουν ότι προχωρούν μπροστά με προοπτική την πρόοδο και την ανάπτυξη της Ευρώπης, τότε αυτό, επίσης, θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα».  

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact