ΚΟΣΜΟΣ

Δεδομένα και ερωτηματικά: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία στις Άλπεις

Η Ευρώπη θρηνεί μετά την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε σε ύψος περίπου 2.000 μέτρων, στη νότια Γαλλία και συγκεριμένα στις Άλπεις. Τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ υπάρχουν αναφορές και για 152 θύματα μεταξύ των οποίων δύο μωρά.

•    Το αεροσκάφος απογειώθηκε από τη Βαρκελώνη στις 10:01 (τοπική) σήμερα το πρωί με 144 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων δύο μωρών και έξι μελών του πληρώματος. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 67 Γερμανοί.
•    Το αεροσκάφος έφτασε στο επιθυμητό ύψος και ταξίδευε στα 38.000 πόδια στις 10:45 (τοπική), 44 λεπτά μετά την απογείωση. Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα, ξεκίνησε για κάποιο ανεξήγητο λόγο να χάνει ύψος
•    Η μοιραία πτήση έχανε ύψος για οκτώ λεπτά. Η επαφή με το αεροπλάνο χάθηκε στις 10:53 στα 6.000 πόδια. Η γερμανική αεροπορική εταιρεία, σε συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος για τον οποίο άρχισε να χάνει ύψος
•    Υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές για το κατά πόσο εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Εκπρόσωπος της Germanwings ανέφερε ότι ο πύργος ελέγχου έλαβε “SOS” από τη μοιραία πτήση. Ωστόσο, οι γαλλικές Αρχές δεν το επιβεβαιώνουν.
•    Η περιοχή που κατέπεσε είναι αραιοκατοικημένη με μικρά χωριά και οικισμούς αλλά είναι ιδιαίτερα δύσβατη. Ονομάζεται Méolans-Revel, και τα συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων, σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους.
•    Το αεροσκάφος ήταν 24 ετών, αγορασμένο από τη Lufthansa, μητρική της Germanwings το 1991. Υποβλήθηκε σε έλεγχο από τους τεχνικούς της Lufthansa στο Ντίσελντορφ τη Δευτέρα ενώ υποβλήθηκε σε πλήρη επιθεώρηση το καλοκαίρι του 2013.
•    Ο πιλότος έχει εμπειρία τουλάχιστον 10 ετών στη Lufthansa και τη Germanwings και είχε τουλάχιστον 6.000 ώρες πτήσεων στο ενεργητικό του.
•    Η Γερμανίδα Καγκελάριος ετοιμάζεται να μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας
•    Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες, ονόματι Sebastien Giroux, ανέφερε ότι το αεροπλάνο πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος και:  «δεν υπήρχε καπνός ή σημάδι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ωστόσο το ύψος που διατηρούσε προμήνυε ότι δεν θα μπορούσε να περάσει το βουνό», είπε στο BFM-TV.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πτήση επέβαινε μία σχολική τάξη αποτελούμενη από 16 παιδιά από τη Γερμανία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact