ΔΙΑΦΟΡΑ

Δείτε πως είναι το σωστό μακιγιάζ για γυναίκες άνω των 40!

Οι γυναίκες μετά τα 40, παρατηρούν αλλαγές στο πρόσωπό τους. Το δέρμα χάνει τη σφριγηλότατα που είχε άλλοτε, οι γωνίες γίνονται εντονότερες και το πρόσωπο φαίνεται πιο αδύνατο. Οι αλλαγές αυτές είναι φυσικό επακόλουθο και δεν πρέπει να σας τρομάζουν! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να περιποιείστε το πρόσωπό σας με τις κατάλληλες αντιρυτιδικές και αντηλιακές κρέμες και να αλλάξετε το μακιγιάζ σας.

Το σωστό μακιγιάζ για γυναίκες από 40 και πάνω πρέπει να είναι απλό και φυσικό. Οι δυο βασικοί κανόνες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε μόνες σας ένα όμορφο μακιγιάζ είναι η χρήση ουδέτερων χρωμάτων και να δουλεύετε πολύ καλά τις σκιές ματιών, τα μολύβια και τα ρουζ. Δείτε παρακάτω μερικά tips…

1. Προετοιμάστε το δέρμα σας με ένα primer. Το primer θα δημιουργήσει την κατάλληλη βάση για το make up και θα του δώσει μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα.

2. Καλύψτε τις ατέλειες. Με ένα καλό concealer καλύψτε τους μαύρους κύκλους και τις δυσχρωμίες του προσώπου. Κάποια σημεία του προσώπου χρειάζονται έξτρα φωτισμό, όπως λόγου χάριν οι εσωτερικές και εξωτερικές γωνίες των ματιών, απλώστε και εκεί λίγο concealer για να φαίνονται τα μάτια πιο μεγάλα και γύρω από τα ρουθούνια της μύτης.

3. Ομοιόμορφο χρώμα. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε βαριά και πολύ καλυπτικά make up. Προτιμήστε ένα make up σε υγρή μορφή που προσφέρει μεσαία κάλυψη ή ενυδατική με χρώμα. Όσο πιο απαλό είναι το make up τόσο λιγότερο ορατές θα είναι ρυτίδες.

4. Δώστε χρώμα!Απλώστε το ρουζ μόνο στα μήλα και δουλέψτε το πολύ καλά με το πινέλο για μείνει μια απαλή αίσθηση του χρώματος και όχι στάμπα. Αποφύγετε να απλώνετε το ρουζ κατά μήκος των ζυγωματικών γιατί έτσι θα κάνετε τις γωνίες του προσώπου ακόμα πιο έντονες.

5. Όχι λάμψη. Αποφύγετε τα προϊόντα που ιριδίζουν ή έχουν περλέ υφή ή glitter. Τα προϊόντα με αυτές τις υφές δίνουν περισσότερη έμφαση στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Επιλέξτε ματ ή σατινέ πούδρες, σκιές ματιών και ρουζ, σε ουδέτερες αποχρώσεις μου αναμειγνύονται εύκολα και κολακεύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σας.

6. Προσοχή στα μάτια. Πολλές γυναίκες λένε ότι μετά τα 50 τα μάτια τους φαίνονται πολύ πιο μικρά από ότι ήταν. Αυτό είναι φυσιολογικό. Για να φαίνονται τα μάτια μεγαλύτερα με ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα, χρειάζεται ένα καλό περίγραμμα. Αποφύγετε τις ξεκάθαρες γραμμές eyeliner και προτιμήστε τις απαλές – σβησμένες γραμμές με μολύβι ματιών. Το ίδιο ισχύει και για τις σκιές ματιών τα έντονα και σκούρα χρώματα μικραίνουν τα μάτια και βαραίνουν το βλέμμα, αντίθετα τα ουδέτερα χρώματα και οι απαλές αποχρώσεις κολακεύουν.

7. Βλεφαρίδες με όγκο. Απλώστε μια μάσκαρα που προσφέρει όγκο μόνο στο άνω βλέφαρο και μόνο μια στρώση. Αποφύγετε την μάσκαρα στο κάτω βλέφαρο γιατί βαραίνει το βλέμμα.

8. Καλοσχηματισμένα φρύδια. Επειδή τα λεπτά φρύδια προσθέτουν χρόνια, δεν πρέπει να παραμελείτε και αυτό το βήμα. Με ένα μολύβι φρυδιών γεμίστε τα κενά και δημιουργήστε ένα όμορφο σχήμα, χωρίς όμως να φαίνεται ψεύτικο ή απλά ζωγραφισμένο. Θέλει αρκετή προσοχή και καλό σβήσιμο με ειδικό πινέλο.

9. Καλοσχηματισμένα χείλη. Τα σκούρα χρώματα κραγιόν προσθέτουν χρόνια, αποφύγετε τα. Με ένα ουδέτερο μολύβι χειλιών κάντε ένα ομοιόμορφο περίγραμμα και απλώστε ένα κραγιόν σε απαλές και ήσυχες αποχρώσεις.

Πηγή: star.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact