ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε πως εκπαιδεύονται οι Αλπινιστές του Ελληνικού Στρατού

Πολικές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι, πυκνές χιονοπτώσεις. Καιρικές εναλλαγές που λίγοι μπορούν να αντιμετωπίσουν. Η πρώτη μας επαφή με το περιβάλλον όπου εκπαιδεύονται οι χιονοδρόμοι του Στρατού Ξηράς, κάθε άλλο παρά εύκολη είναι.

Η Ειρήνη Συράκη μαζί με το συνεργείο του Livemedia ανέβηκε με τη βοήθεια των στελεχών του Κέντρου Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων από τη θέση Νίκη στα 1.820 μέτρα, στις κατάλευκες πλαγιές του Ολύμπου.

Επιβίωση σε χιονοσκεπείς περιοχές, κατασκευή χειμερινών καταλυμάτων, εκμάθηση της τεχνικής του σκι, έρευνα – διάσωση, καθώς και ασκήσεις αμέσου αντιδράσεως, αποτελούν κομμάτι της απαιτητικής εκπαίδευσή τους που γίνεται υπό την επίβλεψη του Διοικητή και των υπολοίπων Στελεχών του Κέντρου. Σημαντικό ρόλο στη διεξαγωγή των ασκήσεων παίζουν και τα οχήματα που διαθέτει το ΚΕΟΑΧ.

Μετά την ανάβασή μας με το όχημα Τ4S συνειδητοποιούμε ότι απέχουμε μόλις 500 μέτρα από την ψηλότερη κορυφή της χώρας μας. Το τελευταίο καταφύγιο του Αγίου Αντωνίου, από όπου αρχίζει η ανάβαση για τον Μύτικα στα 2.917 μέτρα δεν διακρίνεται λόγω της πυκνής ομίχλης και της χιονόπτωσης.

Οι χιονοδρόμοι κάνουν σύμμαχο το χιόνι και τον πάγο, που γίνεται το καταφύγιό τους. Ένα κερί, λίγο νερό και τρόφιμα τους κρατούν στη ζωή, αφού μαθαίνουν πώς να επιβιώσουν σε ακραίες περιπτώσεις απομόνωσης ή μάχης σε χιονοσκεπείς περιοχές μέσα σε Ιγκλού, χιονοσπηλιές, χιονότρυπες και αυτοσχέδια χιονοκαταλύματα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact