ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Δείτε πόσες χιλιάδες ευρώ πληρώνουμε για…τις κομμώσεις στην ΕΡΤ

Στο ποσό των… 96.000 ευρώ τον χρόνο ή 9.250 ευρώ τον μήνα – χωρίς ΦΠΑ – φτάνει ο λογαριασμός ..

για την παροχή υπηρεσιών κομμωτηρίου στην… επαναλειτουργήσασα ΕΡΤ, ήτοι για το χτένισμα παρουσιαστών και παρουσιαστριών των εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων του κρατικού καναλιού.

Το ανωτέρω ποσό προκύπτει από τη σύμβαση που υπέγραψε η διοίκηση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ με κομμωτήριο της Αγίας Παρασκευής, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

 

Στο ίδιο πνεύμα όμως και με ανάλογη απλοχεριά φαίνεται ότι χτενίζονται και οι παρουσιαστές του κρατικού καναλιού στη Θεσσαλονίκη, αφού, όπως προκύπτει από σύμβαση που υπογράφηκε, η ΕΡΤ3 προορίζει για δαπάνες… κομμωτηρίου το ποσό των 7.800 ευρώ για διάστημα 3 μηνών.

Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ, η ανάθεση του έργου για παροχή υπηρεσιών κομμωτηρίου στο κομμωτήριο της Αγίας Παρασκευής, έγινε μετά από διαγωνισμό και υποβολή οικονομικών προσφορών από 7 εταιρείες -κομμωτήρια.

Η σύμβαση που συνήφθη, με το κομμωτήριο της Αγίας Παρασκευής που υπέβαλε την χαμηλότερη προσφορά, προβλέπει την χρησιμοποίηση από την ΕΡΤ τεσσάρων κομμωτών/τριών ημερησίως με διάστημα απασχόλησης από Δευτέρα έως Παρασκευή (4 ωράρια ημερησίως) και το Σαββατοκύριακο(δύο ωράρια ). Να σημειωθεί ότι σήμερα στην ΕΡΤ εργάζεται ως κομμώτρια μόνον μια μόνιμη υπάλληλος.

Οι αμοιβές για τους κομμωτές που πληρώνονται από το κομμωτήριο της Αγίας Παρασκευής που τελικά επελέγη, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, 400 ευρώ το μήνα τα οποία δεν τους έχουν ακόμη καταβληθεί. Ήτοι και για τους τέσσερις 1.600 ευρώ τον μήνα, ενώ αν συνυπολογιστούν τα έξοδα κομμωτηρίου (λάκ, χτένες κλπ) που είναι άλλα 1.600 ευρώ, ο συνολικός λογαριασμός φτάνει τα 3.200 ευρώ.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ανατέθηκε σε κομμωτήριο η περιποίηση της κόμης των παρουσιαστών και δεν προσλαμβάνονταν απευθείας επαγγελματίες με απλές συμβάσεις; Το κόστος σίγουρα θα ήταν χαμηλότερο…

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact