ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε τα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα της Κίνας


Δεν πρόκειται για αρχαία ευρήματα αλλά για σύγχρονα κτήρια στο Πεκίνο 

Η Huffington Post δημοσιεύει δέκα φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως κάποιες από τις καλύτερες κατασκευές του κόσμου βρίσκονται στην Κίνα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, στο Πεκίνο τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά όταν εξαφανιστεί ο καπνός από τους ρύπους τότε μπορεί κάποιος να δει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά σύγχρονα επιτεύγματα του κόσμου.

Εδώ και μια δεκαετία στο Πεκίνο έχουν κατασκευαστεί κτήρια και άλλα κτίσματα που προκαλούν το ενδιαφέρον και κάνουν την φαντασία μας να «τρέχει». Έχει δοθεί η άδεια σε αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο να πειραματίζονται, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό και να καθηλώνει. Το Πεκίνο αλλάζει και περνά σε μια νέα εποχή. Δείτε τις έξι κατασκευές που ξεχώρισε η Huffington Post:

Galaxy SOHO 

Βρίσκεται στο κέντρο του Πεκίνου και στεγάζει καταστήματα και γραφεία. Το 2013 βραβεύτηκε από το Royal Institute of British Architects.

CCTV Headquarters

Στο ανατολικό Πεκίνο, στο περίεργο αυτό κτήριο, στεγάζεται η κρατική τηλεόραση της Κίνας. Έχει γίνει σήμα κατατεθέν της πόλης .

Linked-Hybrid

Πρόκειται για ένα συγκρότημα οκτώ κτηρίων. Ο αρχιτέκτονας ήθελε να κατασκευάσει μια πόλη μέσα στην πόλη. Εκεί στεγάζονται γραφεία, χώροι εκπαίδευσης και αναψυχής, μέχρι και ένα τζαζ κλαμπ.

Το Εθνικό στάδιο του Πεκίνου ή η «Φωλιά του Πουλιού) και το Εθνικό Κέντρο Υγρού Στίβου του Πεκίνου

Το Εθνικό στάδιο, γνωστό σε όλους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, όπου πέρα από τους αγώνες πραγματοποιήθηκαν οι εντυπωσιακές τελετές έναρξης και λήξης των αγώνων. Κόστισε τουλάχιστον 3,5 δισεκατομμύρια γιουάν.

People’s Daily Headquarters 

Πρόκειται για ένα πανύψηλο αρχιτεκτονικό «θαύμα» και είναι ένα από τα λίγα κτήρια που κατασκευάστηκαν από κινέζο αρχιτέκτονα. Εκεί στεγάζεται η κρατική εφημερίδα και κάποια από τα στούντιο του CCTV. Εντύπωση προκαλεί πως νωρίτερα το 2014 στην κορυφή του κτηρίου έβαλαν επίτηδες σκαλωσιές, γιατί οι κινέζοι πολίτες είχαν σοκαριστεί από το θέαμα, καθώς σύμφωνα με τους υπεύθυνους «θύμιζε φαλλό».

Phoenix International Media Center

Κάποιοι το λένε «λίγο φωλιά του πουλιού» γιατί τους θυμίζει το Ολυμπιακό Στάδιο. Πάντως στ κτίριο με την ελαφρά κλίση στεγάζονται γραφεία και μια ιδιωτική εταιρεία του Χονγκ Κονγκ. Πρόκειται για ένα «πράσινο» κτήριο, καθώς κάτω από τις ελικοειδείς πλευρές του συλλέγεται το νερό της βροχής και ανακυκλώνεται αμέσως έτσι ώστε να ποτίζεται αυτόματα το γρασίδι που το περιβάλλει. Επίσης έχει ειδικές λειτουργίες για εξοικονόμηση νερού και ηλεκτρικής ενέργρειας. 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact