ΚΟΣΜΟΣ

Δεκαπέντε άνθρωποι πέθαναν μεσοπέλαγα από πείνα και δίψα

Τραγικές εικόνες, ορισμένοι αυτοκτόνησαν πέφτοντας στη θάλασσα

Στη μέση του πελάγους, χωρίς τροφή και νερό, έμειναν Αιθίοπες, όταν η λέμβος με την οποία οι διακινητές επιχειρούσαν να τους μεταφέρουν στην Υεμένη υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να βρουν τραγικό θάνατο από πείνα και δίψα με αποτέλεσμα να μείνουν μεσοπέλαγα χωρίς τρόφιμα ή νερό για μία εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ.

Επιζώντες δήλωσαν πως ορισμένοι πέθαναν από πείνα και δίψα και άλλοι αυτοκτόνησαν πέφτοντας στη θάλασσα. Άλλοι έφτασαν στην Υεμένη αλλά άφησαν την τελευταία τους πνοή προτού λάβουν ιατρική βοήθεια.

Η Υεμένη έχει εμπλακεί εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια σε εμφύλιο πόλεμο που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και ώθησε τη χώρα στο χείλος του λιμού, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Ωστόσο χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από το Κέρας της Αφρικής, φτάνουν κάθε μέρα εκεί με την ελπίδα να πάνε στα πλούσια κράτη του Κόλπου και να διαφύγουν από τη φτώχεια και την ανεργία στην πατρίδα τους.

«Οι μετανάστες ταξίδευαν από το Τζιμπουτί στην Υεμένη όταν το πλεούμενο των διακινητών υπέστη βλάβη», ανέφερε ο ΔΟΜ αργά το βράδυ της Τρίτης.

«Εκείνοι που βρίσκονταν πάνω στο πλεούμενο ανέφεραν ότι χάθηκαν ζωές λόγω της πείνας, της δίψας και εκ προθέσεως πνιγμών, ενώ ορισμένοι πέθαναν στην Υεμένη, καθώς δεν μπόρεσαν να φτάσουν εγκαίρως σε εγκαταστάσεις υγείας», πρόσθεσε.

Το πλεούμενο, που μετέφερε αρχικά 90 Αιθίοπες, έφθασε στην πόλη-λιμάνι Άντεν της νότιας Υεμένης τη Δευτέρα, ανέφερε ο διεθνής οργανισμός, χωρίς να διευκρινίζει πώς έφθασε εκεί.

Είναι άγνωστο πού βρίσκονται οι περισσότεροι επιζώντες, πρόσθεσε.

Τον Μάιο ο ΔΟΜ ζήτησε την απελευθέρωση τουλάχιστον 3.000 μεταναστών, κυρίως Αιθιόπων, οι οποίοι είπαν ότι κρατούνταν υπό απάνθρωπες συνθήκες σε δύο κέντρα κράτησης στο Άντεν και στη Λαχίτζ, που τελούν υπό τον έλεγχο της υποστηριζόμενης από τη Σαουδική Αραβία κυβέρνησης της Υεμένη.

Ένας υποστηριζόμενος από τη Δύση σουνιτικός συνασπισμός του οποίου ηγούνται η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επενέβη στην Υεμένη το 2015 στην προσπάθεια να αποκαταστήσει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση η οποία εκδιώχθηκε από την εξουσία στη Σανάα από τους Χούτι, συμμάχους του Ιράν, στα τέλη του 2014.

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact