ΥΓΕΙΑ

Δεν χτυπάει πνεύμονες: Τα κύρια συμπτώματα της Όμικρον 5 που σαρώνει την Ελλάδα

Τι συνιστούν οι ειδικοί.

Σε έξαρση είναι πάλι ο κορωνοϊός στην Ελλάδα. Χιλιάδες νέα κρούσματα ανακοινώνονται με τα περισσότερα να είναι επαναμολύνσεις. Ήδη, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για επανάφορα της μάσκας στους κλειστούς χώρους.

Με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί κάπως η διάδοση του ιού. Πολλές χώρες άλλωστε αρχίζουν και εφαρμόζουν πάλι περιορισμούς στους πολίτες προκειμένου να προλάβουν καταστάσεις.

Οι ειδικοί συγκλίνουν στο γεγονός ότι η έξαρση της πανδημίας οφείλεται στις υποπαραλλαγές της Όμικρον ΒΑ.4 και ΒΑ.5.

Η νεότερη παραλλαγή, η Όμικρον 5 φαίνεται να είναι και το πιο μεταδοτικό στέλεχος του ιού μέχρι σήμερα. Τα συμπτώματα μάλιστα είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με αυτά του κορωνοϊού.

Τα κύρια συμπτώματά της ΒΑ.5 είναι βήχας, καταρροή, πονόλαιμος, κούραση, πονοκέφαλος, μυϊκός πόνος, φτάρνισμα και πόνος. Αυτά τα συμπτώματα, συνήθως, δεν οδηγούν τους ασθενείς στο νοσοκομείο.

Αν όμως εμφανιστεί δύσπνοια τότε απαιτείται ιατρική παρέμβαση. Το οξυγόνο στο αίμα πρέπει να διατηρείται πάνω από το 90%. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα αντιικά φάρμακα πρέπει να λαμβάνονται εντός πέντε ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Μόνο τότε λειτουργούν καλύτερα.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact