ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν ήταν εκσυγχρονισμένο Viper το F-16 που κατέπεσε στην Ψαθούρα»

Το F-16 Block 52+ της ΠΑ που συνετρίβη στη νήσο Ψαθούρα, δεν ανήκει στα εκσυγχρονισμένα μαχητικά σε επίπεδο Viper, όπως ήθελαν φήμες που κυκλοφόρησαν αργά το απόγευμα.

Οι μονάδες που έχουν ξεκινήσει να παραλαμβάνουν κατά προτεραιότητα μαχητικά στο επίπεδο Viper ανήκουν στις 340 και 343 μοίρες της 115 Πτέρυγας Μάχης στην Σούδα της Κρήτης με προτεραιότητα την κρούση, δηλαδή τις αποστολές αέρος-εδάφους.

Έως τώρα έχουν παραδοθεί από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία στις δύο Πολεμικές Μοίρες της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα συνολικά 17 μαχητικά Viper.

Σημειώνουμε ότι το πρόγραμμα αναβάθμιση των μαχητικών F-16 Block 52+ και F-16 Block 70 Viper αφορά συνολικά (πλέον) 82 μαχητικά του τύπου, με τις εργασίες να έχουν αναληφθεί από την ΕΑΒ και θα ολοκληρωθεί αν όλα πάνε καλά το 2028.

Το μαχητικό που κατέπεσε σήμερα ανήκε στην 337 Μοίρα της 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, τα οποία έχουν ως κύρια αποστολή την αναχαίτιση και θα είναι τα τελευταία μαχητικά που θα εκσυγχρονιστούν βάσει του σχεδιασμού της ΠΑ

Έως τα τέλη του 2024 αναμένεται τόσο η 340 Μοίρα «Αλεπού» όσο και η πρώτη Μοίρα που ενισχύθηκε με Viper, η 343 Μοίρα «Αστέρι» να έχουν παραλάβει το σύνολο των μαχητικών ώστε να ακολουθήσουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι παραδόσεις αναβαθμισμένων Viper στη 337 Μοίρα «Φάντασμα».

Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2027 όταν θα παραδοθούν και τα τελευταία αναβαθμισμένα μαχητικά στις δύο Πολεμικές Μοίρες του Άραξου, την 335 Μοίρα «Τίγρης» και της 336 Μοίρα «Όλυμπος».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact