ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δεν υπάρχει πρόταση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη»

«Η 20η Φεβρουαρίου ήταν μια σημαδιακή και σημαντική συμφωνία γιατί δεν υποχωρήσαμε από τις αρχικές μας θέσεις. Αν είχαμε απαιτήσει τότε και χρηματοδότηση θα παίρναμε ένα ‘’όχι’’. Άρα μη λένε πολλοί ελαφρά την καρδία πως θα έπρεπε να έχουμε ζητήσει και τα δύο» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Star».

Αναφερόμενος στον ομόλογο του Γερμανό οικονομικών σημείωσε πως: «Οι συζητήσεις μου με τον Σόιμπλε έχουν μεγάλη σημασία. Σέβομαι τη συμφωνία που έχουμε κάνει μαζί. Ότι λέμε μεταξύ μας, μένει μεταξύ μας. Η διαπροσωπική μας σχέση είναι πολύ καλή. Όσες φορές έχουμε συναντηθεί υπάρχει αλληλοσεβασμός. Δεν ξέρω από πού βγαίνουν τέτοιου είδους ‘’ειδήσεις’’ αλλά δεν υπάρχει πρόταση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης, τόνισε ότι «υπάρχουν μύθοι σχετικά με τα 11 δισ. του ΤΧΣ. Τα 10,9 δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε χωρίς την έγκριση του eurogroup το οποίο θα τα έδινε μόνο για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Άρα είτε στο ΤΧΣ είτε στον EFSF που μεταφέρθηκαν ήταν το ίδιο πράγμα για εμάς. Το 1,2 δισ. ίσως και να έπρεπε να επιστραφούν στο ελληνικό δημόσιο αλλά δεν μπορούσαμε να το απαιτήσουμε. Αίτημα κάναμε. Και σε αυτό ευθύνεται η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που είχαν αποδεχθεί πως δεν μπορούμε να έχουμε λόγο πάνω σε αυτά τα χρήματα» ενώ σε ότι αφορά τα αποθεματικά συμπλήρωσε πως: «τα χρησιμοποιήσαμε σε ρέπος και όχι να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Ήταν άλλωστε κάτι που ζήτησαν και οι δανειστές για να έχουμε καλύτερες αποδόσεις στους τόκους. Είναι μια μέθοδος με την οποία έχουμε καταφέρει να διαχειριστούμε το ρευστό του δημοσίου».

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε αναφερόμενος στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και για ποιόν λόγο δεν πήγε στη Βουλή πως: «δεν υπήρχε λόγος να πάει στη Βουλή. Φέραμε καμία νέα συμφωνία; Υπογράψαμε ένα χαρτί για να κερδίσουμε χρόνο ώστε να κλείσουμε την συμφωνία. Όταν έχουμε νέα συμφωνία τότε θα την φέρουμε στη Βουλή»

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης, σημείωσε πως «το κόστος του Χαρδούβελη είναι το πετσόκομμα των συντάξεων, οι απολύσεις και οι αυξήσεις στον ΦΠΑ στα νησιά που εμείς δεν κάναμε» ενώ τόνισε πως: «Έχω αντιρρήσεις για τον φόρο στους 500 πλουσιότερους Έλληνες γιατί δεν μιλάμε για φυσικά πρόσωπα αλλά για εταιρείες. Αυτό όμως είναι ένα θέμα που είναι σε εξέλιξη και δεν θα ήθελα να δώσω συνέχεια καθώς ακόμα το επεξεργάζεται η κυβέρνηση».
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact