ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δεν βλέπουμε ύφεση»

Κακό για την ανάπτυξη της χώρας το Brexit, ο Άλαστερ Γουίλσον της Moody’s

Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, που συντάραξε τις παγκόσμιες αγορές την Παρασκευή, είναι «εξαιρετικά σημαντικό για το Ηνωμένο Βασίλειο και σημαντικό για την υπόλοιπη Ευρώπη», δήλωσε στο δίκτυο CNBC ο Άλαστερ Γουίλσον, επικεφαλής αξιολόγησης κρατικού αξιόχρεου στον οίκο Moody’s.

Αργά την Παρασκευή, ο οίκος Moody’s υποβάθμισε από σταθερή σε αρνητική την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου του Ηνωμένου Βασιλείου μετά τη νίκη του Brexit, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Βρετανίας, που σήμερα αξιολογείται με Aa1.

«Η αξιολόγησή μας είναι Aa1 και παραμένει Aa1, αλλά η αρνητική προοπτική αντανακλά το γεγονός ότι είναι κακό για την ανάπτυξη, κακό για το χρέος και κακό για τους θεσμούς του Ηνωμένου Βασιλείου και την ικανότητά τους να υλοποιούν την πολιτική», ανέφερε ο Γουίλσον. «Εξίσου, είναι κακό και για την Ευρώπη» είπε.

Το βασικό σενάριο της Moody’s για τη Βρετανία προβλέπει την επίτευξη συμφωνίας με την ΕΕ που να επιτρέπει να διατηρηθούν οι ισχύουσες συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με την Ένωση, δήλωσε ο Γουίλσον.

«Εάν όχι, αναμένουμε να δούμε ένα σχετικά σημαντικό βραχυπρόθεσμο οικονομικό σοκ, αλλά έαν επιτευχθεί αυτό, τότε η ανάπτυξη θα επιστρέψει», δήλωσε στο CNBC ο Γουίλσον. Ο ίδιος προέβλεψε ότι η βρετανική οικονομία θα καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης περίπου 1,5% φέτος και κοντά στο 1% το 2017. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την Goldman Sachs, η οποία προειδοποίησε ότι η Βρετανία πιθανόν να εισέλθει σε ύφεση έως τις αρχές του επόμενου έτους.

«Δεν βλέπουμε ύφεση», δήλωσε ο Γουίλσον. «Αλλά αυτό που θα δούμε, εάν η Βρετανία δεν είναι σε θέση να καταλήξει στο είδος των εμπορικών ρυθμίσεων, από τις οποίες αυτή τη στιγμή επωφελείται επειδή συμμετέχει στην ΕΕ, είναι διαρκής και ουσιαστικά χαμηλότερη ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact