ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν βλέπουν ότι το ρευστό στα νοικοκυριά είναι είδος προς εξαφάνιση;

Γράφει ο Μαγια

Δεν είναι κάτι καινούργιο, το έχουμε ξαναζήσει. Επί πέντε χρόνια, η χώρα ζει για να εφαρμόζει ολέθριες εντολές και οι θυσίες του Ελληνικού λαού να είναι χωρίς ελπίδα.

Αυτός ο Νοέμβρης είναι άλλος ένας μήνας stress test. Είναι ο μήνας που η κοινωνία, θα διαπιστώσει αν και για πόσο ακόμη αντέχει να επιβιώνει με ένα κόκαλο, με μια δόση, βαδίζοντας σε ένα δρόμο χωρίς διέξοδο.
Η νέα λεηλασία, όπως και οι κυβερνώντες ομολογούν, θα φέρει ελάχιστα πρόσθετα έσοδα στα δημόσια ταμεία, ενώ παράλληλα θα βυθίζει την οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση, θα αυξήσει την ανεργία και θα φτωχοποιήσει ακόμα περισσότερο τους Έλληνες

Το πολύ έως το τέλος του έτους, το ρευστό στα νοικοκυριά θα είναι είδος προς εξαφάνιση.

Για αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη ήδη ξεπερνούν τα 80 δισ. ευρώ, καταρρίπτοντας από την αρχή του έτους κάθε μήνα το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ κατά μέσο οι φόροι και τα πρόστιμα που δεν πληρώνονται κυμαίνονται στο 1 δισ. ευρώ/μήνα.

Υπενθυμίζουμε, πως για το τέλος της φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων πολιτών προειδοποίησε, πρόσφατα, με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, τονίζοντας ότι οι αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών και οι όποιοι πιθανοί νέοι φόροι το μόνο που μπορούν να αποφέρουν πλέον είναι η ενίσχυση της «φοροδιαφυγής».

Η αναζήτηση των περίφημων ισοδυνάμων φτώχειας έρχεται να καταδείξει ξανά τα αδιέξοδα της μνημονιακής συνταγής των αλλεπάλληλων νέων φόρων και να επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο για να κατεδαφιστεί το κλεπτοκρατικό σύστημα, να δαμαστεί το «τέρας» της Διαπλοκής, της Διαφθοράς και της Φοροδιαφυγής.

Λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πάρα πολλά. Είναι νωπή η δήλωση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, ότι το κόστος της Διαφθοράς φτάνει τα 33 δισ. ευρώ, ετησίως! Και πως «αν για 10 χρόνια δεν είχαμε φαινόμενα διαφθοράς θα είχε εκλείψει το δημόσιο χρέος της χώρας»!

Επί πλέον υπάρχουν τα κλεμμένα των ληστών με τα λευκά κολάρα, για τα οποία έχει πάψει, τεχνηέντως, να γίνεται η παραμικρή αναφορά.

Θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, μπας και εμπεδωθεί …αρμοδίως: Δεν αρκεί το «ηθικό πλεονέκτημα», θέλει Αρετή και Τόλμη η κυβερνώσα Αριστερά για να καταπολεμήσει τη Διαφθορά και την Διαπλοκή! Ειδάλλως ακολουθεί την πεπατημένη της Δεξιάς…

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact