ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερο κατάστημα της Μαρινόπουλος Α.Ε. στα Σκόπια


Η ελληνική εταιρεία εγκαινίασε το δεύτερο κατάστημα του δικτύου της στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας

Εγκαινιάστηκε το δεύτερο κατάστημα του δικτύου της Μαρινόπουλος Α.Ε. στην  Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, στο Tetovo, καθιστώντας την ελληνική εταιρεία ηγετική δύναμη στα Βαλκάνια. 

Ειδικότερα, τα εγκαίνια του δεύτερου καταστήματος πραγματοποιήθηκαν  την Τετάρτη 27 Αυγούστου, στηρίζοντας με νέες επενδύσεις τη στρατηγική απόφαση επέκτασης του δικτύου της στα Βαλκάνια ως αποκλειστικός δικαιοδόχος της Carrefour για την περιοχή. 

Τo σούπερ μάρκετ του Tetovo στεγάζεται στο νέο εμπορικό κέντρο REM MALL, διαθέτει 1.200 τ.μ. χώρων πώλησης, προσφέρει πλούσια γκάμα προϊόντων, ακολουθεί ανταγωνιστική πολιτική τιμών και απασχολεί 42 εργαζόμενους. Σημειώνεται ότι το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στην ΠΓΔΜ έχει την έδρα του στην πόλη των Σκοπίων. Η Carrefour στα Σκόπια και στο Τέτοβο απασχολεί 162 εργαζόμενους.

Με στόχο την ανάπτυξή της, η Μαρινόπουλος Α.Ε. έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε σημαντικές επενδύσεις, σε αγορές εκτός Ελληνικών συνόρων, λειτουργώντας σε σύνολο 61 καταστήματα στα Βαλκάνια.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία στην Κύπρο ελέγχει 18 καταστήματα, στη Βουλγαρία 22, στην Αλβανία 19, στα Σκόπια ένα κατάστημα και πρόσφατα και αυτού του Tetovo, ενώ ο γενικότερος επενδυτικός σχεδιασμός της Μαρινόπουλος περιλαμβάνει και τη Σερβία, όπου σύντομα θα επεκταθούν οι δραστηριότητές της.

Κατέχοντας ηγετική θέση στις αγορές που δραστηριοποιείται, η Μαρινόπουλος Α.Ε., πέραν του ότι στηρίζει τις τοπικές οικονομίες, λειτουργεί ως πύλη εξωστρέφειας για την προώθηση σε τέσσερις εθνικές αγορές, ενός σημαντικού αριθμού προϊόντων Ελλήνων Παραγωγών, όπως και του συνόλου των κωδικών ιδιωτικής ετικέτας που διακινεί στην 

Με τον τρόπο αυτό ενισχύει την ελληνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία γενικότερα, προσφέροντας διεξόδους ανάπτυξης. 

Το προφίλ της Μαρίνοπουλος Α.Ε. στα Βαλκάνια

Εγκαινιάστηκαν ένα νέο κατάστημα στο Panorama Mall στην πόλη Pleven και ένα υπερμάρκετ στο Plovdiv Retail park. Η Carrefour Βουλγαρίας διακρίθηκε στην ετήσια εκδήλωση των επιχειρηματικών βραβείων Forbes για τις καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές της. Η εταιρεία συνεργάστηκε δύο φορές με την Βουλγαρική Τράπεζα Τροφίμων, συλλέγοντας τρόφιμα για τα θύματα από τις πλημμύρες στη Βάρνα και στο Ντόμπριχ, ενώ παράλληλα συμμετείχε στην εθνική καμπάνια «Καθαρίζουμε τη Βουλγαρία για μία μέρα». Η εταιρεία στη Βουλγαρία απασχολεί 1.586 εργαζόμενους.

Αλβανία

Η Carrefour Αλβανίας συμμετείχε στην εβδομάδα καριέρας που διοργάνωσε η Γεωπονική Σχολή στα Τίρανα, υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας με τη συγκεκριμένη Σχολή.
Η εταιρεία διοργάνωσε στα Τίρανα Εβδομάδα Ελληνικών Προϊόντων σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην πόλη. Παράλληλα, συμμετείχε στο διήμερο γαλλικών προϊόντων σε συνεργασία με το Γαλλικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας. Η εταιρεία σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων στη χώρα συγκέντρωσε προϊόντα για ευπαθείς ομάδες στη Βοσνία. Ο αριθμός των εργαζομένων στην εταιρεία στην Αλβανία είναι 486.

Κύπρος

H Carrefour Κύπρου διακρίθηκε με το βραβείο Editors Choice Award στα InBusiness Awards. Η εταιρεία ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος «Προγευματίζωμεν» εκτός από τη Λεμεσό και στις επαρχίες Πάφου και Λάρνακας. Για τη νέα σχολική χρονιά η εταιρεία θα προσφέρει καθημερινά πρόγευμα σε πάνω από 3.000 μαθητές. Παράλληλα, κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο, προσφέρει το 5% των πωλήσεων από τα σχολικά είδη στους άπορους μαθητές της Λεμεσού και της Πάφου. Η εταιρεία εγκαινίασε το 18ο κατάστημά της στη Λεμεσό. Η Carrefour Κύπρου ήταν ο κύριος χορηγός στο 11th Retail Conference, καθώς και στο 7ο Συνέδριο Εταιρικής Υπευθυνότητας. Η Carrefour Κύπρου απασχολεί 1.135 εργαζόμενους.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact