ΔΙΑΦΟΡΑ

Διάλεξε ένα από τα σχέδια και δες τι αποκαλύπτει για τη ζωή σου!

Η λέξη μάνταλα συναντάται στ’ αγγλικά λεξικά και στις εγκυκλοπαίδειες ως γεωμετρικά σχέδια που συμβολίζουν το Σύμπαν.

Kαι η χρήση του όρου αναφέρεται τόσο από τους Βουδιστές, όσο και από τους Ινδουιστές.

Η ιδέα της μάνταλα όμως, ξεκίνησε πολύ πριν υπάρξει η Ιστορία

Από μόνη της, προέρχεται από τη ρίζα manda, που σημαίνει ουσία, στην οποία προστέθηκε η κατάληξη la, που σημαίνει εμπεριέχον. Σαν εικόνα, μια μάνταλα μπορεί να συμβολίζει τόσο το νου όσο και το σώμα του Μπούντντχα. Στον εσωτερικό Βουδισμό, η αρχή της μάνταλα είναι η παρουσία Μπούντντχα μέσα σε αυτή, αλλά οι εικόνες των θεοτήτων δεν είναι σημαντικές. Μπορούν να εμφανίζονται είτε ως τροχός, είτε ως δέντρο, κόσμημα ή σε οποιαδήποτε συμβολική έκφανση.

Κλείστε τα μάτια και επαναλάβετε τρεις φορές: εισπνοή – εκπνοή. Προσπαθήστε να αδειάσετε το μυαλό σας από όλες τις σκέψεις (γνωρίζουμε πως στη μέση της δουλειάς αυτό μπορεί να είναι δύσκολο) και νιώστε άνετα με τον εαυτό σας.

Μόλις το πετύχετε, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω εικόνες που απεικονίζουν διάφορα Μάνταλα, τα οποία αποτελούν πνευματικά σύμβολα που αντιπροσωπεύουν το σύμπαν σε διάφορες Ινδικές θρησκείες.

Διαλέξτε το Μάνταλα που σας ελκύει περισσότερο αυτή τη στιγμή.

Τώρα που διαλέξατε, ας δούμε τι σημαίνει το συγκεκριμένο Μάνταλα…

Μάνταλα #1

Αυτό το Μάνταλα αντιπροσωπεύει την αρμονία. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ισορροπία του γιν + γιανγκ όπως επίσης και στην ισορροπία της αρρενωπότητας + θηλυκότητας. Κάθε ένα από τα δαχτυλίδια αναπαριστά μια στρώση της εσάνς κάποιου και το γεγονός πως δημιουργούν ένα κύκλο αντιπροσωπεύει όλες αυτές τις στρώσεις που πορεύονται μαζί προς την αρμονία.

Αν σας ελκύει αυτό το Μάνταλα την παρούσα στιγμή, μπορεί να είναι επειδή έχετε την ανάγκη να στρέψετε την προσοχή σας σε πιο αρμονικές σκέψεις σε ό,τι αφορά το σώμα σας, το νου και τους γύρω σας.

Μάνταλα #2

Το δεύτερο Μάνταλα αντιπροσωπεύει την ίαση. Τα διάφορα σημεία στον κύκλο αναπαριστούν τα σημεία εστίασης τα οποία πρέπει να θεραπευτούν.

Αυτό το Μάνταλα κουβαλά την ενέργεια του βατράχου. Αν σας τράβηξε το συγκεκριμένο Μάνταλα, μπορεί να αποτελεί σημάδι της ανάγκης σας να δώσετε λιγότερη προσοχή στους τελικούς σας στόχους και περισσότερη στην αποδοχή των τωρινών σας καταστάσεων και στην ίαση οποιονδήποτε πληγών.

Μάνταλα #3

Αυτό το Μάνταλα αντιπροσωπεύει τη διαίσθηση και αν σας προσέλκυσε, τότε μπορεί να σημαίνει πως το πνεύμα σας θα ήθελε να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας καθώς μένετε ανοιχτοί στον κόσμο γύρω σας.

Αυτό το Μάνταλα κουβαλά το πνεύμα της κουκουβάγιας και το τρίγωνο στον κύκλο αναπαριστά την τριλογία του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος.

Οι στρόβιλοι που αναδύονται από το τρίγωνο αναπαριστούν την ηφαιστειακή έκρηξη της διαίσθησης, της προοπτικής και του σύμπαντος.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact