ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ έξω από τη ΓΑΔΑ [εικόνες & βίντεο]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κλήση συνδικαλιστών σε απολογία από το τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος για να δώσουν εξηγήσεις για κινητοποίηση της ομοσπονδίας στις 2 Απριλίου του 2018 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Η Ομοσπονδία έχει επιπλέον κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι και της 3.00 το μεσημέρι. Κλήση σε απολογία, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έχουν λάβει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος και η προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός Γεωργάκη Παρασκευή. 

Η κλήση, όπως εξηγούν, έγινε για να εξεταστούν ανωμοτί στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης με αδικήματα το μισό ποινικό κώδικα όπως διατάραξη ειρήνης, αντίστασης, σωματικές βλάβες κ.α. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία καταγγέλλει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι πρωτοφανής κατά τη μεταπολίτευση και στόχο έχει «να φιμωθεί και να τσακιστεί κάθε φωνή αντίστασης που υψώνεται και κάνει κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης». Επιπλέον, τα συγκεντρωμένα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ κάνουν λόγο για «αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν την καταστολή των κινητοποιήσεων».

«Με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι κλήθηκε για ‘παροχή εξηγήσεων’ από το τμήμα ‘Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος’ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και η προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, Γεωργάκη Παρασκευή, για τη συγκέντρωση στελεχών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018, στο Μέγαρο Μαξίμου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ. 

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννάκος σημείωσε ότι «αφού η κυβέρνηση δεν κατάφερε στο πρόσφατο συνέδριο να διορίσει διοίκηση στην ΠΟΕΔΗΝ, ενεργοποιεί αντιδημοκρατικούς μηχανισμούς για να μας κλείσουν το στόμα, ώστε να μην αναδεικνύουμε τα μεγάλα προβλήματα της Υγείας», ενώ προσέθεσε ότι η ντουντούκα της ΠΟΕΔΗΝ που έχει κατασχεθεί από την ΕΛ.ΑΣ ως όργανο εγκληματικής οργάνωσης για εξέταση αποτυπωμάτων φέρει επίσης τα αποτυπώματα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης την έχει κρατήσει πολλές φορές, υποσχόμενος ότι θα σκίσει τα μνημόνια. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό των διωκόμενων συνδικαλιστών βρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, αντιπροσωπείες της ΓΣΕΕ, και της ΑΔΕΔΥ καθώς και της Λαϊκής Ενότητας, ο επικεφαλής της οποίας Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε επίσης προ μηνών κληθεί σε εξέταση με αντίστοιχες κατηγορίες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact