ΥΓΕΙΑ

«Διασφαλίζονται τα δικαιώματα των ψυχικώς πασχόντων»

Για «απόλυτη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ψυχικώς πασχόντων, που είναι και το μεγαλύτερο ζήτημα», έκανε λόγο το απόγευμα της Πέμπτης από τα Τρίκαλα, η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, επισκεπτόμενη το Οικοτροφείο Ψυχογηριατρικών ασθενών «Ασκληπιός», στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων

Μιλώντας για το οικοτροφείο τόνισε, ότι αυτό λειτουργεί σε ένα πλαίσιο εξαιρετικό και υποδειγματικό, κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Υγείας, ακολουθώντας τον οδικό χάρτη και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα έτσι όπως πρέπει, αυτά να υλοποιούνται.

Στη συνέχεια τόνισε πώς η μεταρρύθμιση στον τομέα της ψυχικής υγείας, έχει στον πυρήνα της, τον άνθρωπο και την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η υφυπουργός ανέφερε επίσης πώς το δεύτερο μεγαλύτερο στοίχημα είναι ο κοινωνικός αποστιγματισμός των ψυχικώς πασχόντων.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, διευκρίνισε, εστιάζεται η προσοχή και στον κοινωνικό αποστιγματισμό και υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας γίνονται με γρήγορους ρυθμούς, στέρεα βήματα και σε συνεργασία με την Ευρώπη, την επιστημονική κοινότητα και τους εργαζομένους, κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Υγείας.

«Διερευνούμε καθημερινά τη δυνατότητα εξεύρεσης και ανθρώπινων πόρων και οικονομικών, ώστε αυτή η μεταρρύθμιση να είναι βιώσιμη και την επόμενη μέρα. Αυτός είναι στόχος και μέλημά μας. Και νομίζω ότι με τα βήματα που κάνουμε αυτό φαντάζει εφικτό αυτή τη στιγμή», επισήμανε.

Η κ. Παπακώστα στη συνέχεια επισκέφθηκε την Κινητή Μονάδα Τρικάλων, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για τη λειτουργία της και τις ελλείψεις σε ψυχιατρικές δομές, που αντιμετωπίζει η περιοχή των Τρικάλων.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact