ΕΛΛΑΔΑ

Διαζύγιο και χαρτιά βάπτισης online: Νέες ψηφιακές υπηρεσίες υπόσχονται πιο εύκολη καθημερινότητα

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες τίθενται στη διάθεση των πολιτών τις επόμενες εβδομάδες, με στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ετοιμάζεται να υλοποιήσει από τις προσεχείς εβδομάδες νέες ψηφιακές εφαρμογές, για να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα του πολίτη και να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής του.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι νέες υπηρεσίες που θα είναι στη διάθεση των πολιτών, είναι:

Πινάκιο της δίκης: Την ερχόμενη εβδομάδα είναι έτοιμη η ψηφιακή εφαρμογή για τα δικαστήρια, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο το πινάκιο της δίκης.

Χαρτιά για τη βάπτιση ενός παιδιού και ονοματοδοσία: Αφορά όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που χρειαζόταν να συγκεντρώσουν οι γονείς είτε για να βαφτίσουν το παιδί τους είτε σε περίπτωση ονοματοδοσίας θα αντλούνται διαδικτυακά με ένα κλικ χωρίς κόπο, μακριά από ουρές.

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Το σύστημα με τη συναίνεση των ενδιαφερομένων θα αντλεί όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά από τα πληροφοριακά συστήματα του Δημοσίου.

Ίδρυση ατομικής επιχείρησης: Η όλη διαδικασία θα ολοκληρώνεται με μία ενέργεια, αποφεύγοντας όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και η ταλαιπωρία των ενδιαφερόμενων.

Άυλο διαζύγιο: Έρχεται η εφαρμογή που θα δίνει τη δυνατότητα σε ζευγάρια που επιθυμούν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, να προχωρήσουν γρήγορα και από το σπίτι τους στην έκδοση του συναινετικού διαζυγίου. Ολόκληρη η διαδικασία θα πραγματοποιείται μέσω μιας εφαρμογής στο διαδίκτυο. Αυτό που προβλέπεται είναι ότι οι δύο πλευρές, μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου, θα μπορούν ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα στην ενιαία ψηφιακή πύλη gov.gr να λύσουν τον γάμο τους μέσα σε διάστημα 10 ημερών, χωρίς να φτάσουν στο δικαστήριο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact