ΚΟΣΜΟΣ

Δικαστήριο στην Ιταλία απάλλαξε εργοδότη που άπλωνε χέρι σε υπαλλήλους: Δεν παρενοχλούσε, έφταιγε το χιούμορ του

Επικρίσεις προκάλεσε μία πρωτοφανής απόφαση ιταλικού δικαστηρίου, για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο.

Δικαστήριο στη Σικελία έκρινε ότι ο εργοδότης, που κατηγορούνταν ότι… άπλωνε χέρι στις υπαλλήλους του, δεν είναι ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση. Και αυτό γιατί θεωρήθηκε ότι ο άνδρας οδηγούνταν από μία ανώριμη αίσθηση του χιούμορ παρά από την επιθυμία για σεξουαλική ικανοποίηση.

Αν και αρκετές γυναίκες κατηγόρησαν τον 65χρονο και το δικαστήριο του Παλέρμο αποδέχθηκε ότι ο κατηγορούμενος τους φερόταν όπως εκείνες περιέγραφαν στην καταγγελία τους, τον αθώωσαν γιατί τα αγγίγματά του δεν ήταν «λάγνα» και πως ο εργοδότης- που περιγράφεται ως σοβαρός στις συναλλαγές του στον εργασιακό χώρο- δεν άγγιζε το προσωπικό για σεξουαλική ικανοποίηση.

«Αντικειμενικά, τον οδηγούσε μία ανώριμη και απρεπής αίσθηση του χιούμορ, ανάμεικτη με μία συγκαλυμμένη κατάχρηση εξουσίας και έναν ανάρμοστο τρόπο δημιουργίας των ιεραρχικών σχέσεων στο γραφείο», αποφάνθηκαν οι δικαστές.

Κανένας όμως δεν ενθουσιάστηκε με αυτή την εξέλιξη. «Η απόφαση του δικαστηρίου του Παλέρμου αντιστοιχεί στους νόμους της Σαουδικής Αραβίας», έγραψε ο Μάσιμο Γκραμελίνι στο άρθρο του στην πρώτη σελίδα της La Stampa. «Είναι σαν να θεωρούν ότι οι γυναίκες που τις άγγιξαν προκάλεσαν την προσβολή», συμπληρώνει.

Το εργατικό συνδικάτο της Σικελίας δήλωσε έκπληκτο και προβληματισμένο με την απόφαση. «Αγνοεί την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων γυναικών και την ίδια στιγμή επιτρέπει τη σεξουαλική βία, η οποία διαπράχθηκε έστω και σε μικρή κλίμακα», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact