ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσιογραφικό «θρίλερ» με τον θάνατο παίκτη στο Survivor – Τι πραγματικά συνέβη;

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση περί θανάτου παίκτη του γαλλικού Survivor.

Τα ελληνικά Μέσα παρουσιάζουν το γεγονός με τίτλους άκρως παραπλανητικούς που περιλαμβάνουν τις λέξεις «σοκ», «βόμβα» και όλα τα συναφή, επιμένοντας να μην ξεκαθαρίζουν καν πού ακριβώς αναφέρονται.

Και γιατί λέμε πως οι τίτλοι αυτοί είναι άκρως παραπλανητικοί; Διότι μιλάμε για είδηση τεσσάρων ετών. «Το Survivor πουλάει», θα σκεφτεί κανείς.  Πράγματι. Προς τι, όμως, όλες αυτές οι ανακρίβειες περί του τραγικού συμβάντος στο γαλλικό Survivor του 2013 που εντέλει… δε γυρίστηκε ποτέ;

Τι οδήγησε τον 25χρονο στην κατάρρευση

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Δυστυχώς, ο θάνατος του νεαρού παίκτη του Survivor (Koh-Lanta, όπως λέγεται το σόου στη Γαλλία) αποτελεί γεγονός.

Πρόκειται για τον 25χρονο Τζέραλντ Μπαμπίν, ο οποίος κατέρρευσε στις 22 Μαρτίου του 2013, την πρώτη κιόλας ημέρα των δοκιμασιών στην Καμπότζη, όπου ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα του σόου.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, ο 25χρονος υπέστη ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια της πρώτης του δοκιμασίας. Οι παίκτες κλήθηκαν να πηδήξουν στη θάλασσα από τη βάρκα στην οποία βρίσκονταν και αμέσως μετά να επιδοθούν στη διελκυστίνδα, ένα άθλημα που παίζεται μεταξύ δύο ομάδων, οι οποίες τραβούν ένα σχοινί προσπαθώντας η μία να τραβήξει την άλλη προς το μέρος της.

Ο Μπαμπίν παραπονέθηκε αρχικά για έντονη κόπωση και για κράμπες στους ώμους του. Ο επί τέσσερις σεζόν γιατρός της παραγωγής, Τιερί Κόστα, που συνόδευε τους παίκτες στην Καμπότζη, έσπευσε για βοήθεια και έκρινε απαραίτητο κείνος να μεταφερθεί με ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Έτσι κι έγινε.

Ο 25χρονος Τζέραλντ Μπαμπίν

Ωστόσο, κατά τη μεταφορά του στο εκεί, ο Μπαμπίν υπέστη απανωτά εμφράγματα μέχρι που κάποιο από αυτά αποδείχθηκε μοιραίο. Οι γιατροί δε μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για να σώσουν τη ζωή του, με την οικογένειά του να καλείται να σπεύσει στην Καμπότζη για να παραλάβει τη σορό του.

Νεκρός και ο γιατρός του σόου

Το Koh-Lanta, όμως, δε θρήνησε μία απώλεια, αλλά δύο. Η δεύτερη, ίσως ακόμα πιο τραγική από την πρώτη.

Μετά τον απρόσμενο θάνατο του Τζέραλντ Μπαμπίν, η παραγωγή και το κανάλι αποφάσισε να διακόψει τα γυρίσματα και να βάλει «στον πάγο» τον εν λόγω project. Οι παίκτες πήραν αμέσως το δρόμο της επιστροφής και δεν έγινε ο παραμικρός λόγος για συνέχεια του παιχνιδιού.

Παρότι αρχικά η νεκροψία έδειξε ότι ο Μπαμπίν πέθανε από φυσικά αίτια, μερίδα του Τύπου έκανε λόγο για ανεπαρκή φροντίδα εκ μέρους του γιατρού Τιερί Κόστα. Έχοντας στην αρχή απορριφθεί και το σενάριο που ήθελε τα στεροειδή να έχουν κάνει την καρδιά του 25χρονου να τον προδώσει, ο μόνος «υπεύθυνος» στα μάτια του κοινού ήταν ο γιατρός του, ο οποίος είδε την καριέρα του να καταρρέει εν μία νυκτί. Αργότερα, βέβαια, οι τοξικολογικές εξετάσεις απέδειξαν πως ο ίδιος έπαιρνε αναβολικά.

Ο 38χρονος γιατρός, Τιερί Κόστα

Η παραγωγή από τη μεριά της, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως όλοι οι παίκτες είχαν περάσει από εκτενείς ιατρικές εξετάσεις πριν μπουν στο αεροπλάνο για την Καμπότζη, κάτι που επιβεβαιώνεται καθώς σε όλα τα Survivor του κόσμου, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact