ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση ΣΟΚ για τον ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου, όπως επίσης και στην παράσταση νίκης καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ,σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για εφημερίδα.Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, δεν έπεισε στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,2% και προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 7,3%, ο οποίος συγκεντρώνει 16,9%.  Ακολουθεί ηΧρυσή Αυγή με 6,3%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,6%, ηΈνωση Κεντρώων με 2,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,4%, το Ποτάμι με 2,1% όπως επίσης και ηΠλεύση Ελευθερίας, και η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%. Στο 19,8% το λευκό/άκυρο και η αποχή. Στο 9% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ προηγείται κατά 9,1% με τα ποσοστά των κομμάτων να ανέρχονται ως εξής:

  • Νέα Δημοκρατία: 30,2%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 21,1%
  • Χ.Α: 7,9%
  • Δημοκρατική Συμπαράταξη: 7%
  • ΚΚΕ: 5,7%
  • Ένωση Κεντρώων: 3,1%
  • ΑΝΕΛ: 3%
  • Το Ποτάμι: 2,6%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 2,6%
  • Λαϊκή Ενότητα: 1,6%
  • Αδιευκρίνιστη ψήφος: 11,2%

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 39%, συγκεντρώνοντας 59,6% έναντι 20,6% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Μητσοτάκης που συγκεντρώνει 30,4%, έναντι 19,3% του Τσίπρα. Κανένας, απαντά το 48,3%.

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα η συσπείρωση της ΝΔ που συγκεντρώνει 88,8%, έναντι 44,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ερωτώμενοι απαντούν πως η ΝΔ μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα ταπροβλήματα του τόπου σε ποσοστό 28,6%, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το 18,5%. Κανένα από τα δύο κόμματα, απαντά το 51,4%.

Την ίδια ώρα το 69,8% αξιολογεί αρνητικά την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ενώ το 16,4% θετικά.

Αντίστοιχα, το 51,4% αξιολογεί αρνητικά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκηστην Έκθεση, ενώ το 33% θετικά.

Το 33,6% απαντά πως πείθεται από τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ το 14,4% από αυτές του Αλέξη Τσίπρα.

Η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 82,2% αξιολογεί αρνητικά την πορεία της διακυβέρνησης τουΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που μόλις το 16,1% την αξιολογεί θετικά.

Το 64% αξιολογεί αρνητικά τη στάση της ΝΔ, ενώ το 32,4% θετικά.

Τηλεοπτικές άδειες

Στο καυτό θέμα των ημερών, τις τηλεοπτικές άδειες δηλαδή, το 60,4% θεωρεί πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης δεν βελτιώνουν το τηλεοπτικό τοπίο, την ώρα που το 34,6% θεωρεί πως το βελτιώνουν.

Το 56,1% αξιολογεί αρνητικά τις προτάσεις της ΝΔ για το θέμα, ενώ το 31,8% τις αξιολογεί θετικά.

Το 56,7% εκτιμά πως η διαδικασία αδειοδότησης δεν αναβαθμίζει ποιοτικά τοτηλεοπτικό τοπίο ενώ το 33,8% απαντά πως αναβαθμίζεται.

Το 69,2% εκτιμά πως τα χρήματα από τις άδειες δεν θα δοθούν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ το 26,2% θεωρεί πως θα δοθούν.

Βάζουν κάτω από τη βάση στην κυβέρνηση

Το 78,3% απαντά πως η κυβέρνηση δεν δίνει προοπτική, το 75,3% θεωρεί πως κινείται αργά, το 84,7% πιστεύει πως είναι ασυνεπής, ενώ το 74,6% απαντά πως είναι κοινωνικά άδικη.

Την ίδια στιγμή, το 86,2% εμφανίζεται απαισιόδοξο για την κατάσταση στη χώρα μας, ενώ μόλις το 2,9% αισιοδοξεί.

Τέλος, το 63,4% εκτιμά πως η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει μέσα στον επόμενο χρόνο, το 26,5% πιστεύει πως θα μείνει στάσιμη, ενώ το 7,9% πιστεύει πως θα βελτιωθεί.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact