ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Η δημοσκόπηση «μίλησε»: Ποια η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, μάχη για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη

Οι δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα… δίνουν και παίρνουν, καθώς- παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού περί του αντιθέτου- είναι πασιφανές πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και τα επιτελεία των κομμάτων έχουν ανάψει στο φουλ τις μηχανές.

Ο κόσμος πιστεύει, σε ένα τεράστιο ποσοστό, πως οι εκλογές θα διεξαχθούν κάποια στιγμή μέχρι το τέλος του έτους και, όπως είναι φυσικό, κάθε καινούργιο γκάλοπ που διενεργείται παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, μιας και αρχίζει να δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του κόσμου.

Στην τελευταία, χρονικά, δημοσκόπηση (αυτή της ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN) παρουσιάζει την Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 8,5 ποσοστιαίες μονάδες, την στιγμή που φαίνεται πως 6 κόμματα θα καταφέρουν να μπουν στην Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,4%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 5%, το ΜέΡΑ 25 3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,7%, η Εθνική Δημιουργία 1,1%, άλλο κόμμα 5,6% και στο 14,1% είναι οι αναποφάσιστοι.

Ανεξαρτήτως του τι γίνεται στην… κορυφή, μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκείνο στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς είναι το γεγονός πως οι «Έλληνες για την Πατρίδα» βρίσκεται μόλις- που και πάλι, στο 1.7%.

Το κόμμα του «διαβόητου» Ηλία Κασιδιάρη σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις είχε παρουσιαστεί ακόμα και λίγο πάνω από το 2.5%, κάτι που μεταφραζόταν σε «μάχη» για το 3% που δίνει αυτομάτως είσοδο στην ελληνική βουλή.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact