ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΡΟΥΓΟΣ : «Απόγευμα Τετάρτης 28ης Φεβρουαρίου 2018,… επείγον μήνυμα ξένης υπηρεσίας περί εκδήλωσης ενέργειας από την Τουρκία, υπό μορφή μεθοριακού – διπλωματικού επεισοδίου»…!

7. Παρά την όποια προειδοποίηση, δεν κινητοποιήθηκε επαρκώς ο κρατικός μηχανισμός και οι αρμόδιες υπηρεσίες πληροφοριών για αξιολόγηση της πληροφορίας. Ίσως να υπήρξαν αμφιβολίες περί του βαθμού της αξιοπιστίας της πληροφορίας της ξένης υπηρεσίας. Ίσως πάλι να έγινε λάθος εκτίμηση της κατάστασης και να θεωρήθηκε ότι η πληροφορία ήταν αρκετά «υπερβολική», για να είναι αληθινή. Οι Τούρκοι πέτυχαν τον αιφνιδιασμό και απέκτησαν ένα αναπάντεχο δώρο που μπορούν να εκμεταλλευτούν ποικιλοτρόπως.

8. Η ελληνική πλευρά μη μπορώντας να αντιδράσει, επιλέγει τη διπλωματική οδό και την τακτική της ήπιας αντίδρασης, με το ΥΠΕΞ να αναλαμβάνει τον κύριο ρόλο των διμερών επαφών για την επίλυση του θέματος. Η ρητορική των προηγούμενων ημερών του πολιτικού κόσμου στη χώρα και η ύψωση των εθνικών θεμάτων με δηλώσεις και ανακοινώσεις που θυμίζουν περισσότερο πολεμικά ανακοινωθέντα, έδωσαν τη θέση τους στην απόλυτη σιωπή. Καμία δήλωση στήριξης, καμία κίνηση ψυχολογικής στήριξης των οικογενειών των Ελλήνων στρατιωτικών. Η πολιτεία απουσιάζει εκκωφαντικά.

9. Οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί οδηγούνται από την τουρκική Στρατοχωροφυλακή στις δικαστικές αίθουσες, όπου και αποφασίζεται η προσωρινή κράτησή τους με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα, μέχρις ότου οριστεί η δικάσιμος. Οι προσπάθειες της Ελληνίδας προξένου στην Αδριανούπολη, για να μεταφερθούν οι 2 στρατιωτικοί από τις φυλακές όπου βρίσκονται έγκλειστοι, στο ελληνικό προξενείο, δεν έχουν καμία τύχη. Με την υπόθεση ασχολείται αποκλειστικά ο Αρχηγός της Στρατοχωροφυλακής, Αντιστράτηγος Αρίφ Τσετίν (ARİF ÇETİN) στη διάθεση του οποίου βρίσκεται όλη η σχετική αλληλογραφία, καθώς και τα κινητά τηλέφωνα των Ελλήνων στρατιωτικών. Το επίσημο πόρισμα αφού εκδοθεί και διατυπωθεί προσεκτικά θα αποσταλεί απ΄τον στρατηγό και προσωπικό φίλο του Ερντογάν στον Υπουργό Εσωτερικών Σουλειμάν Σοιλού και Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ και από εκεί στον εισαγγελέα Αδριανούπολης για να στοιχειοθετηθεί το κατηγορητήριο.

10. Η αλήθεια είναι ότι η Άγκυρα έχει σαν σκοπό της να στήσει ένα επικοινωνιακό σόου γύρω από την υπόθεση, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η Ελλάδα για μια ακόμη φορά χρησιμοποιείται, διασύρεται και γελοιοποιείται διεθνώς με το να γίνει για πολλοστή φορά το παιχνιδάκι στα χέρια ενός κακομαθημένου παιδιού. Η ατολμία που βαφτίστηκε στρατηγική ψυχραιμία για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, φανερώνει τη γύμνια της ελληνικής διπλωματίας και εθνικής πολιτικής, κλονίζει για μια ακόμη φορά το ηθικό αλλά και την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς του κράτους.

11. Η παντελής απουσία αυτοματοποιημένων μηχανισμών που θα ενεργοποιούν κατά περίπτωση ενέργειες για την αντιμετώπιση απειλών, η καθυστέρηση στην ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών αλλά και της κοινής γνώμης, η διασπορά από μεγάλος μέρος των ηλεκτρονικών ΜΜΕ και μέσων κοινωνικής δικτύωσης ψευδών και παραποιημένων ειδήσεων οδηγούν στη δημιουργία αρνητικού κλίματος και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact