ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΡΟΥΓΟΣ : «Απόγευμα Τετάρτης 28ης Φεβρουαρίου 2018,… επείγον μήνυμα ξένης υπηρεσίας περί εκδήλωσης ενέργειας από την Τουρκία, υπό μορφή μεθοριακού – διπλωματικού επεισοδίου»…!

12. Με τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν με ποντιοπιλατική στάση και απρόθυμη να παρέμβει, η Ελλάδα τίθεται ολοένα στο περιθώριο του παγκόσμιου πολιτικού και διπλωματικού γίγνεσθαι. Τα τρελά σενάρια είναι προ των πυλών. Η αναβαθμισμένη και επικαιροποιημένη πλέον ακολουθούμενη στρατηγική της Τουρκίας, σε ότι αφορά τις μεθοριακές προκλήσεις επεκτείνεται ολοένα με γεωμετρική πρόοδο. Πέραν από την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, τώρα και από τον Έβρο στέλνει μονομιάς στο κάλαθο των αχρήστων τις όποιες ιαχές και λεονταρισμούς της Αθήνας περί εξάντλησης της όποιας(;) ανοχής. Άραγε υπάρχει πάτος στην ανοχή μας;… διερωτάται ο στρατηγικός αναλυτής και συντάκτης, παρακολουθώντας τα γεγονότα.

13. Η πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμη επιθυμεί τη μη εξέταση των κινητών τηλεφώνων από την Τουρκία, αλλά αυτό μάλλον δεν θα γίνει αποδεκτό από τη γείτονα χώρα. Πόσο μπορεί να αντέξει κάποιος ένα συνεχή εξευτελισμό σε πολυδιάστατο επίπεδο;… Μάλλον πολύ λίγο. Ας παραδεχτούμε ότι στον τομέα της διπλωματίας και των ΨΕ έχουμε νικηθεί κατά κράτος. Δεν είμαστε η χώρα που θα εφαρμόσει «ανταπόδοση του πλήγματος», όχι γιατί δεν έχουμε τις δυνατότητες αλλά γιατί δεν έχουμε τη βούληση για κάτι τέτοιο. Η Άγκυρα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον πλήρη έλεγχο διευθύνοντας τα γεγονότα κατά τα συμφέροντά της.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact